Pirmadienį naujienų agentūros "Interfax" centrinėje būstinėje vykusioje spaudos konferencijoje S. Ivanovas leido suprasti, kad Rusija, kovodama prieš NATO plėtrą į Rytus, ketina naudoti tik politinius ir diplomatinius metodus.

Saugumo tarybos sekretorius pažymėjo, kad "NATO plėtra į Rytus, į aljanso sudėtį įtraukiant ir buvusias sovietines valstybes, nesuteiks mums daugiau saugumo".

Pasak jo, NATO karinių bazių priartėjimas prie Rusijos sienų "pareikalautų papildomos reakcijos". "O mes to nenorėtume. Mes norėtume pagerinti bendradarbiavimą ir tarpusavio supratimą", pabrėžė S. Ivanovas, pridūręs, kad "egzistuojant tik vienai karinei ir politinei grupuotei saugumo garantijų nebus".

Kalbėdamas apie išorės pavojų Rusijai, ST sekretorius be "NATO ekspansijos į Rytus" vardijo ir "pastangas sukurti vienaašį pasaulį, atgimstančias humanitarinės intervencijos idėjas, pasaulines ginklavimosi varžybas, branduolinio ginklo neplatinimo problemą".

S. Ivanovas paminėjo ir vadinamąjį "nestabilumo lanką", einantį per Vidurinę Aziją, Kaukazą ir Kosovą. Kalbėdamas apie tai, jis priminė įvykius Filipinuose, kur grupė islamo ekstremistų, paėmę įkaitus, pareikalavo įkurti nepriklausomą islamo valstybę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją