Viceministras Sergejus Riabkovas naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pareiškė, kad „mes nekomentuojame savo ambasados arba Užsienio reikalų ministerijos atstovų kasdienių darbinių ryšių su kolegomis iš kitų šalių, tarp jų ir Jungtinių Valstijų“.

Dienraštis „The Washington Post“ pranešė, kad D. Trumpo patarėjas Michaelas Flynnas gruodžio 28 d. kelis kartus skambino Rusijos ambasadoriui JAV Sergejui Kisliakui.

Pasak dienraščio, S. Kisliakas perdavė kvietimą naujajai administracijai dalyvauti Rusijos ir Turkijos organizuojamose Sirijos taikos derybose. Jas planuojama surengti Kazachstane sausio 23 dieną, praėjus trims dienoms po D.Trumpo inauguracijos.

Išrinktojo prezidento atstovas spaudai Seanas Spiceris sakė, kad M. Flynnas ir S. Kisliakas gruodžio 28 d. kalbėjosi apie „praktinius dalykus, kaip organizuoti Rusijos prezidento ir išrinktojo prezidento pokalbį telefonu po pastarojo prisaikdinimo, ir pasikeitė logistine informacija, kaip inicijuoti ir planuoti šį pokalbį“.

„Tik tiek. Aišku ir paprasta“, – pridūrė jis.

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu penktadienį pareiškė, kad kvietimai į taikos derybas Astanoje greičiausiai bus išsiųsti kitą savaitę. Pasak jo, tiek Turkija, tiek Rusija sutaria, kad jose turėtų dalyvauti ir JAV.