"Šis klausimas kol kas nebuvo iškeltas, - komentuodamas JAV žingsnį žurnalistams sakė Jurijus Ušakovas. - Mes nekonkuruojame (su Vašingtonu) dėl Sirijos, priešingai, siekiame konstruktyvaus sprendimo dėl šio klausimo, kuris yra gyvybiškai svarbus situacijai regione ir pasaulyje".

Rusijos pareigūnai anksčiau pranešė, kad pagal esančius susitarimus dėl ginklų Sirijai pristatys siuntas, įskaitant "gynybos ginklus", tačiau prezidentas Vladimiras Putinas neseniai informavo, kad S-300 pardavimo sutartis nebuvo įgyvendinta.

Pasak gynybos analitikų, S-300 raketų kompleksų pristatymas turi svarbią įtaką, nes dėl šios galingos sistemos išorinė užsienio oro pajėgų intervencija būtų labai rizikinga.

Baltieji rūmai pranešė ketvirtadienį, kad "su dideliu užtikrintumu" manoma, jog Sirijos vyriausybės pajėgos per dvejų metų konfliktą daug kartų panaudojo cheminius ginklus ir pažadėjo sustiprinti JAV paramą ginkluotai opozicijai, norinčiai iš valdžios nuversti prezidentą Basharą al Assadą.

Vakarų žiniasklaida penktadienį skelbė, kad JAV prezidentas Barackas Obama pirmą kartą leido tiekti ginklus Sirijos sukilėliams, tačiau neatskleidė, kokios rūšies amuniciją ar pristatymo datų.