„Apie tai mes niekada nesame taręsi“, – sakė jis televizijos kanalo „Rossija-1“ laidoje „Žinios šeštadienį su Sergejumi Briliovu“, komentuodamas galimybę dislokuoti tarptautinius stebėtojus prie valstybės sienos.

Pažymėjęs, kad „ukrainiečiai nuolat šito nori“, S.Lavrovas pabrėžė, kad „kol nėra amnestijos, įstatymo apie ypatingąjį statusą, kuris tikrai garantuos papildomas teises šioms teritorijoms, kol šios teisės ypatingojo statuso plotmėje neįtvirtintos pastoviu pagrindu Ukrainos konstitucijoje, sunku tikėtis, kad Doneckas ir Luhanskas „avansu“ sutiks vykdyti tai, kuo pagal Minsko susitarimus turi baigtis politinis procesas“.

Rusija sutiko leisti ESBO stebėtojams Ukrainos rytuose turėti pistoletus

S. Lavrovas pareiškė, kad Rusija pasirengusi kompromisui – leisti papildomai siunčiamiems tarptautiniams stebėtojams kariaujančioje rytinėje Ukrainoje apsiginkluoti pistoletais.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) yra sakiusi, kad norėtų į rytų Ukrainą siųsti ginkluotos policijos misiją kuri stebėtų, jog vietiniai rinkimai vyktų saugiomis sąlygomis.

2015 metų Minsko susitarimuose dėl konflikto tarp Rusijos remiamų separatistų ir Ukrainos pajėgų sprendimo numatyta rengti rinkimus tame regione.

Interviu televizijos „Rossija-1“ laidai „Žinios šeštadienį su Sergejumi Briliovu“ S.Lavrovas sakė, kad Rusija sutinka, jog ESBO stebėtojai būtų ties konflikto linija ir ginkluotės laikymo vietomis bei „turėtų teisę nešioti asmeninius šaunamuosius ginklus – pistoletus savigynai“.

Tačiau jis pabrėžė, kad „ESBO ir JT priemonių patirtis rodo, kad labai dažnai beginkliai stebėtojai būna geriau apsaugoti negu turėdami asmeninį ginklą“.