RIA citavo ministerijos atstovą, teigusį, kad NATO neturėtų nerimauti dėl Rusijos kovinės grupės ir kad šalies karinės oro pajėgos Alepe jau devynias dienas nevykdo oro antskrydžių.

Antradienį NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas įspėjo, kad į Siriją plaukiantys Rusijos laivai gali būti panaudoti atakuojant civilius Alepo gyventojus ir vykdant daugiau oro antskrydžių.

Aukšto rango Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareigūnas Andrejus Kelinas naujienų agentūrai RIA teigė, kad J. Stoltenbergo pareiškimas visai nenaudingas.

„Toks nerimas neturi jokio pagrindo, turint galvoje, kad mūsų lėktuvai prie Alepo nesiartina jau devynias dienas. Mūsų kovinė grupė yra Viduržemio jūroje. Mūsų laivai visuomet ten būdavo“, – sakė A. Kelinas. Jis pridūrė: „Kam reikia nepagrįstai spėlioti ir remiantis tais spėjimais dalinti politines rekomendacijas? Tai, žinoma, absurdas“.

Tačiau Sirijos žmogaus teisių stebėjimo biuras suabejojo Rusijos pranešimų apie moratoriumą Alepo bombardavimui pagrįstumu, teigdamas, kad šeštadienį, pasibaigus trijų dienų paliauboms, miestui jau buvo smogta iš oro.