Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas kreipėsi į tarptautinę bendriją, konkrečiai į Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizaciją (ESBO), ragindamas paspausti Kijevą, kad šis atšauktų baudžiamąsias priemones, skelbia portalas Zn.ua.

Rusijos Užsienio reikalų ministerijos įgaliotinis žmogaus teisių, demokratijos ir įstatymo viršenybės klausimais Konstantinas Dolgovas savo mikrotinklaraštyje išreiškė pasipiktinimą Ukrainos sprendimu nebetransliuoti šalies teritorijoje kai kurių rusiškų televizijos kanalų.

Jo nuomone, „Kijevo teismo sprendimas nutraukti Ukrainos teritorijoje keturių rusiškų kanalų transliaciją yra žmogaus teisių, taip pat ir žiniasklaidos laisvės pažeidimas“.

„Šiuo žingsniu siekiama atkirsti žmones, t.y., milijonus rusakalbių, nuo teisingos informacijos apie ultranacionalistų ir neonacių savivaliavimą“, ­- trečiadienį, kovo 26 d. parašė K. Dolgovas.

Jo nuomone, Rusijos televizijos kanalų transliacija nutraukta tam, kad būtų lengviau „plauti smegenis“.

K. Dolgovas paragino tarptautinę bendriją, konkrečiai ESBO, paspausti Kijevą, kad šis atšauktų šią baudžiamąją priemonę.

Primename, kad kovo 25 d. Kijevo apskrities administracinis teismas priėmė nutarimą laikinai nutraukti kai kurių Rusijos televizijos kanalų transliaciją Ukrainoje, kol bus išnagrinėtas šalies Nacionalinės televizijos ir radijo tarybos ieškinys.

Teismo nutartyje minima kanalai RTR, Rosija-24, Pirmasis kanalas, NTV.