„Rusijos desantinių pajėgų vadovybės pasiūlymams pritarė Rusijos gynybos ministerija“, – teigia šaltinis iš Generalinio štabo.

Skelbiama, kad papildomos desantinės pajėgos bus formuojamos iš Rusijos armijos karių.

„Desantinės pajėgos visų pirma bus plečiamos suformuojant trečiąjį atakos iš oro ir parašiutininkų pulką (...), taip pat reorganizuojant esamus dalinius į stambesnes struktūras, – informavo šaltinis, pridūręs, kad iki 2014 m. gruodžio 45-asis atskirasis desantinis specialiųjų operacijų pulkas bus reorganizuotas į brigadą. – Planuojama formuoti ir naujus darinius, kurie bus dislokuoti visoje Rusijos teritorijoje“.

A. F. Rasmussenas: Rusija suplėšė taisyklių knygą

Andersas Foghas Rasmussenas
NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas apkaltino Rusiją konfliktų Moldovoje, Gruzijoje ir Ukrainoje kurstymu ir dar kartą pabrėžė, kad ukrainiečių separatistų savigynos pajėgos susijusios su Malaizijos keleivinio lėktuvo „Boeing 777“ numušimu, skelbia „RIA Novosti“.

„Nuo komunizmo žlugimo NATO stengėsi užmegzti ryšius su Rusija, pasiūlydamas glaudesnį bendradarbiavimą daugiau sričių negu bet kuriai kitai Aljansui nepriklausančiai valstybei, bei siekė strateginės partnerystės, – „Financial Times“ paskelbtame straipsnyje sakė A. F. Rasmussenas. – Rusijos atsakas suplėšė taisyklių knygą, paskatino konfliktą Moldovoje, Gruzijoje ir Ukrainoje bei metė iššūkį taisyklėmis pagrįstai tarptautinei tvarkai. Rusijos remiami separatistai yra susiję su tragiška reisu MH17 skridusio „Malaysia Airlines“ lėktuvo netektimi“.

Be kita ko, A. F. Rasmussenas pažymėjo, kad po Krymo prijungimo prie Rusijos Aljansas „nutraukė visą praktinį bendradarbiavimą su Rusija“, „sustiprino bendradarbiavimą su Ukraina“, „ėmėsi skubių priemonių siekiant sustiprinti parengtį pasiunčiant daugiau laivų į jūrą, lėktuvų oro erdvės (saugumui užtikrinti) ir sausumoje surengiant daugiau karinių pratybų“.

„Daugiau nei dvigubai išaugo NATO sąjungininkių naikintuvų, patruliuojančių Baltijos šalių oro erdvėje, rengiami žvalgybiniai skrydžiai virš Lenkijos ir Rumunijos. Mes dislokavome daugiau laivų Juodojoje ir Baltijos jūrose. Mes rengiame daugiau pratybų visame regione. Visos 28 narės prisideda prie kolektyvinės gynybos stiprinimo demonstruojant NATO vieningumą ir ryžtingumą“, – rašė NATO generalinis sekretorius.

Sekmadienį interviu Prancūzijos laikraščiui „Midi Libre“ A. F. Rasmussenas sakė, kad Aljansas priims naujus veiksmų savo saugumui stiprinti planus „Rusijos agresijos“ prieš Ukrainą akivaizdoje. A. F. Rasmussenas dar kartą paragino NATO šalis padidinti gynybos biudžetą.

A. F. Rasmussenas taip pat pakartojo, jog Rusija yra tiesiogiai susijusi su Ukrainos krizės eskalacija ir įtariama parama ginkluotiems separatistams nepriklausomybę pasiskelbusiose „Donecko ir Luhansko liaudies respublikose“.