„Žuvo šeši žmonės, o dar keturi patyrė įvairaus sunkumo sužeidimų, kai per bombardavimą buvo sugriauti du namai”, - savo pranešime nurodė Rusijos gynybos ministerija ir pridūrė, kad tas antskrydis buvo surengtas anksti antradienį Chasadžiko kaime Alepo regione.

„Tuo metu regione buvo pastebėti du Belgijos naikintuvai F-16, – rašoma pranešime, paskelbtame vėlai antradienį. – Šiame regione nebuvo nei Rusijos, nei Sirijos pajėgų lėktuvų.“

Tačiau Belgijos gynybos ministerijos atstovė Laurence Mortier paneigė, kad šalies oro pajėgos tuo metu aktyviai veikė minėtoje teritorijoje.

Maskva antradienį paskelbė, kad Rusijos ir Sirijos oro pajėgos nustojo bombarduoti Alepą prieš ketvirtadienį planuojamas paskelbti aštuonių valandų trukmės paliaubas šiame karo išvargintame mieste.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova trečiadienį paleido kritikos strėlių Jungtinėms Valstijoms ir paragino Valstybės departamentą paskelbti pareiškimų, „griežtai smerkiančius smūgius, kuriais taikomasi į civilius, ir civilių žudymą“.

„Manau, jog nebus sunku rasti nužudytųjų nuotraukų, kad būtų paleista tinkama kampanija per CNN“, – rašė ji feisbuke.

Vykstant brutaliai vyriausybės pajėgų kovai prieš rytinį Alepą užėmusius sukilėlius buvo sunaikintos ligoninės ir kitokia civilinė infrastruktūra. Daugiau nei penkerius metus trunkantis pilietinis karas Sirijoje nusinešė jau 300 tūkst. gyvybių.

Vakarai kaltina Rusiją galimais karo nusikaltimais, nes ši valstybė, remdama Damasko režimą, bombarduoja Alepą.

JAV valstybės departamentas skeptiškai vertina Maskvos planuojamas paliaubas, tačiau palaiko laikinai sustabdytą bombardavimą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį per tarptautines derybas Berlyne turės atremti Vakarų spaudimą dėl konfliktų Sirijoje ir Ukrainoje, nes Maskva vis labiau yra kritikuojama dėl paramos Damaskui.