Skrydžio koordinatorius Johnas Wallingtonas nurodė, kad F. Koniuchovo balionas nusileido už 160 km į rytus nuo Nortamo miestelio, iš kurio jis pradėjo šią kelionę liepos 12 dieną.

Tai įvyko praėjus maždaug trims valandoms po to, kai F.Koniuchovas praskrido virš Nortamo grįždamas.

Amerikietis verslininkas ir nuotykių ieškotojas Steve'as Fossettas) 2002 metais taip pat pakilo iš Nortamo per rekordinį pirmąjį nepertraukiamą skrydį aplink pasaulį oro balionu ir baigė 33 tūkst. km kelionę per 13 dienų ir 8 valandas.

F. Koniuchovas šiek tiek didesnį atstumą nuskrido per maždaug 11 dienų ir 6 valandas.

64 metų F. Koniuchovas pakilo iš Australijos ir skrido į rytus per Naująją Zelandiją, Ramųjį vandenyną, Pietų Ameriką, Gerosios Vilties kyšulį ir vadinamąjį Pietų vandenyną. Maždaug 34 823 kilometrus jis nuskrido oro balionu, kaip kurą naudodamas propano dujas.

Skrydžio koordinatorius Johnas Wallingtonas sakė, kad paskutinės 24 kelionės valandos buvo ramios, tačiau patyręs rusų nuotykių ieškotojas juokavo, kad „ankstesnės 10 dienų buvo siaubingos“.

Savo interneto puslapyje, kuriame buvo galima sekti kelionės eigą, F. Koniuchovas parašė, kad jam artėjant prie Australijos, labai stipri poliarinė oro srovė stūmė jį link Antarktidos ir kad „buvo labai baisu būti taip toli pietuose ir nuo civilizacijos“.

„Čia jautiesi labai vienišas ir toli nuo visko. Nei žemės, nei lėktuvų, nei laivų“, – rašė jis.

Nors jo baliono gondoloje buvo įrengta daug šiuolaikinių prietaisų, gyvenimo sąlygos viduje buvo sunkios. Skrendant dideliame aukštyje, F. Konuchovas turėjo nuolat dėvėti deguonies kaukę.

Jam taip pat reikėjo ištverti itin didelį šaltį, kuris kartais siekdavo -35 °C. Dėl jo ant kabinos susidarė kelių centimetrų ledo sluoksnis.

Oro sąlygos taip pat kėlė didžiulę grėsmę, nes Pietų Amerikos krantus jis pasiekė naktį, kuomet nieko nesimatė. Jam taip pat teko ištverti snygį ir apledėjimą, kai skrido pro debesis, o dėl kratymo prikabinti propano dujų balionai trankėsi vienas į kitą.

F. Koniuchovo sūnus Oskaras Australijos televizijai sakė, kad jo tėvo galimybė atlikti skrydį aplink pasaulį iš pirmo karto buvo „viena iš milijardo“. Jis taip pat teigė, kad jo tėvas, anksčiau jau nukeliavęs vienas į Šiaurės ir Pietų ašigalius bei 27 metrų ilgio valtimi vienas apiplaukęs aplink pasaulį, nesiekė rekordo.

„Jis tiesiog manė, kad būtų visai smagu tai padaryti. Pagerinti rekordą – smagus priedas, tačiau tikslas buvo tiesiog apskristi aplink pasaulį“, – aiškino keliautojo sūnus.