Pranešama, kad daugiau niekas – nei civiliai, nei teisėsaugininkai – nenukentėjo.

Rusijos teisėsauga praneša, kad nukautas diversinės teroristinės grupuotės vadeiva Šachbanas Gasanovas, o bute rasta ginklų ir amunicijos.

„Per surengtas derybas iš užblokuoto namo pavyko išvesti ten buvusią moterį, jos gyvybei pavojus negresia. Kai iš buto pradėta šaudyti, pereita į aktyvų antiteroristinės operacijos etapą“, - teigiama Rusijos nacionalinio antiteroristinio komiteto pranešime.

Remiantis išankstiniais duomenimis, gyvenamajame penkių aukštų name Datujevo gatvėje Chasaviurto mieste slapstėsi anksčiau jau teistas Š. Gasanovas.

Nacionalinio antiteroristinio komiteto pateikiamais duomenimis, šiai grupuotei vadovauja „Islamo valstybės“ kovotojai.

Taip pat Nacionalinis antiteroristinis komitetas praneša, kad Š. Gasanovas susijęs su „teroristinio pobūdžio nusikaltimais, įskaitant pasikėsinimus į teisėsaugos institucijų tarnautojų gyvybę ir didelių piniginių sumų reikalavimus iš verslininkų. „Be to, jis ketino vykdyti teroristinę veiklą Šiaurės Kaukaze“, - teigiama Nacionalinio antiteroristinio komiteto parengtame pranešime.

Chasaviurte ir Chasaviurto rajone nuo kovo 16 d. laikomasi antiteroristinės operacijos režimo. Pastarąjį kartą kovai su terorizmu skirtos operacijos vykdytos keturiose gyvenvietėse šių metų vasario mėn. pabaigoje. Vykdant šias operacijas teisėsaugininkai Kiziliurtovo rajone aptiko teroristų slėptuvę.