„Levada Center“ paklausus visuomenės, ar, jų nuomone, Rusija turi priešų, 68 proc. atsakė teigiamai, tik 18 proc. atsakiusiųjų nuomone, šis teiginys yra klaidingas. Daugiau kaip 52 proc. respondentų pareiškė, kad šalis turi tiek išorės, tiek vidaus priešų, ir mano, kad šie priešai kelia realią grėsmę.

Tuo pačiu 29 proc. apklaustųjų mano, kad išorės ir vidaus priešų vaizdavimas tėra „propagandos priemonė“, kuria perdėtai ir sąmoningai siekiama manipuliuoti visuomenės nuomone.

„Levada Center“ socialinių ir politikos mokslų departamento vadovė Natalija Zorkaja dienraščiui „Kommersant“ teigė, kad išorės ir vidaus priešų idėja yra populiari tarp rusų, ir nuo 2014 metų ši idėja vis dažniau pasirodydavo Rusijos žiniasklaidoje. Anot tyrimų centro vadovės, rusai linkę priešus sieti su išoriniu pasauliu.

Kita „Levada Center“ lapkričio mėnesį atlikta apklausa parodė, kad 71 proc. rusų norėtų glaudesnių ir šiltesnių santykių su Vakarais. Tyrimų centras taip pat bandė išsiaiškinti rusų požiūrį į užsienio tautas. 70 proc. respondentų teigė labiausiai nemėgstantys JAV, 62 proc. sakė, kad jiems nepatinka Europos Sąjunga (ES), o 63 proc. rusų išreiškė neigiamą požiūrį į Ukrainą.