R.T. Erdoganas taip pasisakė parlamente prieš valdančiosios savo AK partijos narius. Turkijos prezidentas Kataro ginti stojo po to, kai praėjusią savaitę Saudo Arabija, Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE), Bahreinas, Egiptas ir kelios kitos šalys nutraukė bet kokius ryšius su Kataru, kaltindamos šią šalį islamistų kovotojų ir Irano rėmimu. Kataras teigia, kad šie kaltinimai yra nepagrįsti.

„Šalies izoliavimas visose srityse - nežmoniška ir antiislamiška. Tai - lyg Katarui būtų paskirta mirties bausmė. Kataras kartu su Turkija parodė ryžtingiausią poziciją teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ (IS) atžvilgiu. Neteisinga bausti Katarą skleidžiant šmeižto kampanijas“, - sakė R. T. Erdoganas.

Turkijos lyderis taip pat pridūrė antradienį kalbėsiąs telefonu su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Kataro emyru šeichu Tamimu Bin Hamadu Al-Thani.

Anot R. T. Erdogano, Saudo Arabijos karalius turėtų imtis vadovaujamo vaidmens, siekiant išspręsti šią krizę. Turkijos lyderis taip pat ateinančiomis dienomis su JAV prezidentu Donaldu Trumpu aptars Persijos įlankos arabų šalių ginčą. Politikas pasižadėjo ir toliau remti Katarą bei pridūrė, kad ginčas turėtų būti išspręstas iki pasibaigiant ramadanui.