Turkijos lyderis pridūrė manąs, kad šis klausimas su Vašingtonu bus išspręstas būsimo vizito metu. R.T. Erdoganas kitą savaitę vyksiančio vizito į Vašingtoną metu susitiks su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

Per spaudos konferenciją Ankaroje kalbėjęs R.T. Erdoganas pridūrė, kad susitikimo metu taip pat palies JAV įsikūrusio islamo pamokslininko Fethullah Guleno ekstradicijos klausimą. Turkija įsitikinusi, kad pamokslininkas atsakingas už pernai metais liepą Turkijoje vykdytą nesėkmingą karinį perversmą.

Šis ir YPG apginklavimo klausimai bus itin svarbūs susitikimo darbotvarkėje.

Jungtinės Valstijos šią savaitę paskelbė sprendimą tiekti su „Islamo valstybe“ (IS) Sirijoje kovojantiems kurdų kovotojams ginklus ir karinę įrangą. YPG, Vašingtono akimis, yra geriausias sąjungininkas kovoje su džihadistais Sirijoje.

Tačiau, Ankaros požiūriu, YPG yra teroristinė grupuotė, susijusi su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK). Turkijos prezidentas dar pareiškė, kad kovoje su džihadistais neturėtų dalyvauti „kita teroristinė grupuotė“.

Anot Pentagono atstovės, Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) gretose besikaunantys kurdai bus apginkluoti, siekiant padėti jiems išstumti IS iš jos tvirtovės Rakos.