Italijos kultūros ministras Lorenzo Ornaghi, Romos meras Gianni Alemanno ir projektą finansuosiantis milijardierius verslininkas Diego Della Valle pristatė kontroversiškai vertinamo projekto darbų grafikus.

D. Della Valle, kuriam priklauso prabangius batus gaminanti bendrovė "Tod's", dėl Koliziejaus restauravimo praėjusiais metais pasirašė sutartį su Romos savivaldybe. Verslininkas finansuos restauravimo išlaidas mainais už reklamą.

Koliziejų jau seniai reikia restauruoti. Pernai nuo pastato nukrito nemažai akmens ir mūro nuolaužų. Pagal restauracijos planą, dvejus su puse metų aplink Koliziejų stovės pastoliai. Per tą laiką bus atstatytas pastato fasadas ir įėjimai. Kultūros ministerija pabrėžia, kad visą tą laiką turistams bus leidžiama lankyti architektūros paminklą. Vėliau bus restauruojamas Koliziejaus vidus ir požeminės patalpos.

Pagal sutartį, bendrovė "Tod's" turės teisę 15 metų naudoti Koliziejaus logotipą ir savo prekės ženklą reklamuoti ant bilietų į Koliziejų. Šį architektūros paminklą kasmet aplanko maždaug šeši milijonai turistų. D. Della Valle pabrėžė, kad neketina Koliziejaus išorės apdengti didelėmis reklamos lentomis, ir sakė, kad jo skiriamos lėšos labai svarbios Italijos kultūros paveldui.