Lenkų televizijos „Republika“ žurnalistas Bartłomiejus Maślankiewiczius sukėlė tikrą audrą socialiniuose tinkluose. Neeilinę drąsą parodžiusio žurnalisto reportažas iš Kijevo plinta tarsi virusas.

Tiesioginiame eteryje B. Maślankiewiczius nušvietė trečiadienio įvykius Kijeve. Žurnalistas su operatoriumi buvo minioje, kai prasidėjo eilinis pareigūnų šturmas prieš protestuotojus.

B. Maślankiewicziaus kalbintas ukrainietis žurnalistą ragino nejudėti nė per žingsnį pirmyn – esą ant vieno iš pastatų tyko snaiperis, pasiruošęs šaudyti ir į protestuotojus, ir į žurnalistus. „Neik ten, vaikine, neik ten“, - šie protestuotojo žodžiai lenkų žurnalisto nesulaikė.

Prasidėjus šturmui, B. Maślankiewiczius su operatoriumi buvo prispaustas prie vieno iš Kijevo viešbučių. Operatorius ten ir liko, tačiau žurnalistas patraukė tiesiai į mūšio centrą.

Atsistojęs tarp dviejų fronto linijų, jis garsiai ragino operatorių fiksuoti ant žemės gulinčius iki kraujo primuštus žmones bei akmenis, skriejančius iš abiejų pusių – tiek iš protestuotojų, tiek iš pareigūnų.

Specialiosioms pajėgoms šiek tiek atsitraukus, B. Maślankiewiczius nepasinaudojo proga grįžti į saugesnę teritoriją. Jis, nešinas mikrofonu, pajudėjo tiesiai šarvuotų milicininkų link, kol galų gale ėmėsi tiesioginiame eteryje kalbinti vieną iš žmones tik ką talžiusio būrio pareigūnų.

„Ką tu darai? Kodėl darote tai, ką darote? Tu nori ką nors užmušti?“ - kiek laužyta kalba klausia B. Maślankiewiczius.

Sutrikęs milicininkas traukiasi, bet į klausimą atsako: „Ne, ne.“

Čia pat B. Maślankiewiczius klausimais apiberia kitus būrio pareigūnus. „Tu ukrainietis. Ką tu darai?!“ - šaukia žurnalistas.

Šis lenkų žurnalisto reportažas žaibiškai išplito socialiniuose tinkluose, per parą „Youtube“ jis buvo peržiūrėtas apie 170 tūkst. kartų.