Būtent S. Hoare‘as buvo pirmasis, sužinojęs apie savo bendradarbių iš „News of the World“ vykdytą telefoninį pasiklausymą.

Jis taip pat pirmasis amerikiečių laikraštyje „The New York Times“ pateikė kaltinimus dėl „News of the World“ organizuoto nesankcionuoto garsių britų telefoninių pokalbių klausymosi.

Teisėsaugos institucijos kol kas atsisako įvardinti mirties priežastį.

Primename, kad S. Hoare‘as byloje dėl telefoninių pokalbių klausymosi nebuvo įtariamasis.

Tirdami bylą dėl praėjusią savaitę užsidariusio „News of the World“ (laikraštis priklausė kompanijai „News International“ – Ruperto Murdocho „News Corporation“ padaliniui Didžiojoje Britanijoje) neteisėtų veiksmų policijos pareigūnai jau atliko dešimt areštų. Sekmadienį, liepos 17 d., suimta ir buvusi „News International“ vadovė Rebekah Brooks.

Ji išbuvo areštinėje daugiau kaip 12 valandų ir buvo paleista už užstatą. R. Brooks vadovavo laikraščiui „The News of the World“ nuo 2000 iki 2003 metų – kaip tik tuo laikotarpiui jos pavaldiniai organizavo neteisėtą telefonų pasiklausymą. Vėliau ji ėmė vadovauti Ruperto Murdocho žiniasklaidos holdingui „News Corporation“, valdžiusiam ir „News of the World“. Šią savaitę ji įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, jog neteisėtoje veikloje su „News of the World“ dalyvavo ir dalis Londono policijos pareigūnų, jų pavardės nustatinėjamos.