Maždaug 400 puslapių dienoraštyje aprašyti įvykiai nuo 1936 pavasario iki 1941 metų žiemos. Pasak Holokausto memorialinio muziejaus Vašingtone darbuotojų, dokumente esama nemažai naujų duomenų apie Trečiojo Reicho politiką, kai kuriais atvejais prieštaraujančių jau žinomiems šaltiniams.

Dienoraštis gali pateikti informacijos apie A. Rosenbergo susitikimus su Adolfu Hitleriu ir kitais nacistinės Vokietijos vadovais - Heinrichu Himmleriu ir Hermanu Goeringu. Be to, jame nušviečiami kai kurie SSRS ir Vokietijos karo aspektai, žydų ir Rytų Europos gyventojų naikinimo planai.

Dienoraštyje taip pat pasakojama apie įtemptus nacistų lyderių santykius po to, kai 1941 metais A. Hitlerio pavaduotojas partijoje Rudolfas Hessas perskrido į Didžiąją Britaniją. Be to, dokumente yra duomenų apie tai, kaip naciai grobė meno vertybes Europoje.

A. Rosenbergo dienoraštis figūravo tarp Niurnbergo proceso dokumentų, bet dingo, kai jo savininkui 1946 metais buvo įvykdyta mirties bausmė. Ilgai manyta, kad šį dokumentą nelegaliai išsivežė į JAV vienas iš prokurorų procese Robertas Kempneris. Po teisininko mirties 1993 metais Holokausto memorialinis muziejus gavo jo archyvą, bet dienoraščio jame nebuvo.

Vėliau specialiosios tarnybos padėjo nustatyti, kad vertingą dokumentą pasiėmė R. Kempnerio sekretorius Herbertas Richardsonas. Jis 2013 metų pradžioje ir atidavė dienoraštį. H. Richardsonui nepateikta jokių kaltinimų.