Už jo atsistatydinimą balsavo vos 16 deputatų.

Apie tai praneša unian. net.

Ukrainos parlamentas ketvirtadienį triuškinama balsų dauguma atmetė premjero A. Jaceniuko prašymą atsistatydinti – po to, kai priėmė teisės aktą, kuris, kaip teigė vyriausybės vadovas, yra būtinas, kad šalis išvengtų bankroto.

Po balsavimo, kurį tiesiogiai transliavo televizija, Aukščiausiosios Rados deputatai plojo A.Jaceniukui.

P. Porošenka prašo Rados patikslinti valstybės biudžetą ir padidinti armijos finansavimą

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ketvirtadienį paragino parlamentą pritarti įstatymo pataisoms, kurios leistų padidinti finansavimą armijos vykdomam puolimui prieš prorusiškus separatistus šalies rytuose, taip pat sustiprinti energetikos sektorių.

Premjeras Arsenijus Jaceniukas praeitą savaitę atsistatydino, protestuodamas dėl Aukščiausiosios Rados atsisakymo pakeisti 2014 metų biudžetą po pirmojo skaitymo, tačiau tikėtina, kad jis apsispręs likti vyriausybės vadovu, jeigu deputatai dabar pritars tiems pakeitimams.

„Įstatymai, kuriuos ragina priimti vyriausybė, yra nepopuliarūs ir sunkūs, tačiau labai reikalingi“, – P.Porošenkos kreipimąsi į deputatus citavo jo spaudos tarnyba.

„Parlamento sprendimai šiandien reikalingi ne vien dėl armijos finansavimo, nors tai yra pirmaeilis klausimas. Reikalingi parlamento sprendimai, kurie įgalintų funkcionuoti ekonomiką ir visą valstybę, ir kad žmonės pasitikėtų bei jaustųsi apsaugoti“, – pridūrė prezidentas.

Praeitą savaitę A.Jaceniukas pareiškė atsistatydinsiantis, kai parlamentas blokavo pastangas skirti daugiau lėšų armijai, kovojančiais su prorusiškais separatistais, taip pat leisti konsorciumams su Europos ir JAV bendrovėmis valdyti senstančius dujų skirstomuosius tinklus.

Tačiau vėliau jis paragino įstatymų leidėjus dar kartą balsuoti ir priimti biudžeto pataisas, nuo kurių, anot jo, priklauso, ar bus gauta tolesnė išmoka pagal Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovaujamą 17 mlrd. JAV dolerių finansinio gelbėjimo programą.