Kaip praneša newsru.com, 609 mln. JAV dolerių (1,6 mlrd. Lt) vertės jachtos dydis – kaip dviejų futbolo aikščių. Jos ilgis – 180 metrų. Tai viena greičiausių jachtų pasaulyje – gali išvystyti 30 mazgų greitį.

Neskelbiama, kam priklauso prabangioji jachta. Yra duomenų, kad jos savininkas – Saudo Arabijos princas Al Validas bin Talalis.

Jachtos dizainą kūrė Italijoje, statė Vokietijos bendrovė „Lurssen Yachts“, o visas kūrimo procesas truko ketverius metus.

Parametrais „Azzam“ gerokai pralenkė R. Abramovičiaus „Eclipse“. Ruso jachtos ilgis viršija 160 m, joje yra du baseinai, dvi aikštelės sraigtasparniams, šokių salė ir apie 30 kajučių, miniatiūrinis povandeninis laivas ir netgi priešraketinės gynybos sistema. Jachta išvysto 25 mazgų greitį.

Šių metų pradžioje R. Abramovičius dalyvavo vadinamosiose superjachtų lenktynėse – lygino savo jachtą su didžiausių pasaulio turtuolių jachtomis. Tada kažkoks verslininkas iš Artimųjų Rytų pareiškė, jog užsisakė 10 metrų ilgesnę jachtą.

Rašoma, kad jachtos „Azzam“ statyboms vadovavo inžinierius Mubarakas Saadas al Ahbabi. Užsakovas pageidavo šiuolaikinio dizaino jachtos, kuri greitai plauktų bet kokiuose vandenyse.

„Azzam“ varikliai – 94 tūkst. arklio galių. Jachtoje darbuosis 50-ies asmenų įgula. Savininkas sulauks savo jachtos šiemet.

Jachta „Azzam“:

Romano Abramovičiaus jachta: