Turkijos ministras pirmininkas šiandien jau davė suprasti, kad šalyje gali būti sugrąžinta mirties bausmė, kurios atsisakyta 2004 metais. Tuo pasirūpino T. R. Erdogano administracija.

T. R. Erdoganas trumpam prityla – fone skamba minaretai. Po trumpos pauzės prezidentas pareiškia: „Kariuomenė yra mūsų, tikrai ne jokia paraleli struktūra – aš esu vyriausiasis jos vadas!“.

Turkijos prezidentas žada perversmo rėmėjų valymą – esą jų neliks nei kariuomenėje, nei valdžios aparate.

T. R. Erdoganas užsimena ir apie F. Guleną, sakydamas, kad JAV turėtų reaguoti į jo prašymą ir pabrėžia, kad Turkija yra išdavusi teroristų, kurių prašė Jungtinės Valstijos. Kai tik iš šio „teroristų vado“ bus atimta gyvenimo tremtyje galimybė, sako prezidentas, Turkijoje atsiras realių pokyčių viltis.

Prašo JAV išduoti F. Gülen'ą

Turkijos prezidentas R. T. Erdoganas Stambule kalbėjo susirinkusiai miniai, kur paprašė JAV prezidento B. Obamos išduoti arba suimti dvasininką Fethullah'ą Gülen'ą, kurį Turkijos valdžia kaltina organizavus perversmą.

Turkijos lyderis pažymėjo, kad, jeigu JAV ir Turkija iš tiesų yra strateginiai partneriai, tai JAV prezidentas tikrai neatsisakys išduoti Turkijos valdžios ieškomo dvasininko.

R. T. Erdoganas pažymėjo, kad perversmą bandė suorganizuoti maža dalis kariuomenės, o ne visa šalies kariuomenė.

Pranešama, kad suimta daugiau kaip 2,800 asmenų, taip pat aukščiausia Turkijos institucija, atsakinga už teisėjų ir prokurorų priežiūrą, visoje šalyje atleido 2745 tūkst. teisėjų.