Visi universitetų dėstytojai ir mokytojai turės prisistatyti į darbą ketvirtadienį, pusę devynių ryto. Daugelio jų šiuo metu nėra Turkijoje, nes tiek universitetai, tiek mokyklos šiuo metu nedirba dėl vasaros atostogų, o darbuotojai gali būti išvykę atostogauti.

Tokių priemonių R. T. Erdoganas ėmėsi po nepavykusio bandymo surengti karinį perversmą. Iš pareigų jau atleistas 21 tūkstantis mokytojų. Prievarta atstatydinti pusantro tūkstančio universitetų dekanų.

Turkijos švietimo ministerija uždarė 626 mokyklas

Turkijos švietimo ministerija priėmė sprendimą uždaryti 626 mokyklas. Tai trečiadienį pranešė televizijos kanalas NTV.

Jo duomenimis, tarp uždarytų mokymo įstaigų – 524 privačios mokyklos.

Anksčiau laikraštis „Hurriyet“ pranešė, kad po nesėkmingo mėginimo įvykdyti šalyje valstybės perversmą nuo pareigų laikinai nušalinta mažiausiai 15,2 tūkstančio Turkijos švietimo sistemos darbuotojų.

Iš viso pagal kaltinimą mėginus įvykdyti perversmą Turkijoje jau sulaikyti 9332 žmonės. Tarp jų – du prezidento Recepo Tayyipo Erdogan patarėjai, 492 Religijos reikalų valdybos darbuotojai, 100 policininkų, 6038 kariškiai, 755 teisėjai ir prokurorai, daugiau kaip 250 ministro pirmininko kanceliarijos darbuotojų, 650 civilių.

Be to, „Hurriyet“ duomenimis, 28 tūkstančiai 321 žmogus atleistas iš tokių struktūrų kaip vyriausybės aparatas, VRM, Aukščiausioji švietimo taryba, Švietimo ministerija, Nacionalinė žvalgybos organizacija, Vyriausioji religijos reikalų valdyba, Šeimos ir socialinės politikos ministerija, Finansų ministerija ir Energetikos rinkų kontrolės departamentas.