Tai jis pareiškė mitinge Ankaroje, surengtame artėjant Konstitucijos pataisų referendumui, kuris numatytas šio mėnesio viduryje, praneša agentūros „Anadolu“ ir TASS.

Pasak Turkijos naujienų agentūros, „Erdoganas pabrėžė, jog visų ES šalių lyderiai susirenka Vatikane Romos popiežiaus išklausyti“.

„Ar žinote, kodėl Turkija į ES nepriimam jau 54 metus? Priežastis pakankamai aiški – tai krikščionių sąjunga. Balandžio 16-oji bus ta diena, kai bus atsakyta į ES poziciją“, – kalbėdamas mitinge pabrėžė Turkijos prezidentas.

Kovo 23-ąją R.T.Erdoganas pareiškė, jog ES po referendumo Turkijoje „gali sulaukti siurprizų“.

Balandžio 16 dieną Turkijos rinkėjai balsuos dėl Konstitucijos pataisų, pagal kurias šalis turėtų prezidentinę sistemą, panašią į Prancūzijos ir Jungtinių Valstijų politines sistemas.

Artėjant referendumui stiprėja abejonės, ar Turkija toliau sieks narystės ES, nors pastarąją pusę šimtmečio šis siekis buvo Ankaros užsienio politikos kertinis akmuo.

Turkijos ryšiai su kai kuriomis ES narėmis pastaruoju metu smarkai pašlijo, jose uždraudus Turkijos politikams viešai pasisakinėti artėjančios konstitucinės reformos temomis. Tuo tarpu R.T.Erdoganas tik dar šliūkštelėjo alyvos į ugnį, paragindamas Europoje gyvenančius turkus gimdyti daugiau vaikų ir pakeisti žemyno demografinę sudėtį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)