„Aš sakau visiems, kurie mato mus televizorių ekranuose, ir visam pasauliui: nesvarbu, koks bus rezultatas, šis balsavimas neturi mums jokios reikšmės", - pareiškė jis trečiadienį Stambule islamo valstybių ekonomikos konferencijoje.

„Vien tai, kad Europos Parlamentas rengia tokį balsavimą, rodo, kad jis gina teroristines organizacijas ir stoja jų pusėn", - kalbėjo R. T. Erdoganas. Jis vėl kritikavo, kad uždrausta Kurdų darbininkų partija (PKK) gali nekliudomai veikti ES.

„Mes ne kartą sakėme, kad europietiškų vertybių paisome labiau nei kai kurios ES šalys, tačiau mes nematėme konkrečios paramos iš Vakarų draugų, - kalbėjo prezidentas. - Nebuvo laikomasi nė vieno pažado".

Europos Parlamentas ketvirtadienį ketina balsuoti dėl stojimo derybų su Turkija suspendavimo. Tačiau balsavimo rezultatai nebus įpareigojantys. Rezoliucijos projekte reikalaujama dėl Turkijos vyriausybės veiksmų po liepos pučo įšaldyti stojimo derybas. Po mėginimo įvykdyti perversmą Turkijoje buvo suimta 36 000 žmonių, dar dešimtys tūkstančių - atleisti.

R. T. Erdoganas neseniai pareikalavo iš ES iki metų pabaigos apsispręsti dėl stojimo derybų nutraukimo. Priešingu atveju jis pagrasino referendumu dėl jų pratęsimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)