Maža to, regiono lyderis sakė, kad ketina kreiptis į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną su prašymu „atleisti“ jį nuo pareigų ir leisti ginti piliečių interesus Ukrainos rytuose, rašo newsru.com.

Apie ketinimus atsistatydinti R. Kadyrovas prakalbo per televizijos NTV laidą „Bez kupiur“, komentuodamas pranešimus, kad jam Ukrainoje buvo iškelta baudžiamoji byla.

„Jie gali šnekėti viską, ką nori. Ketinu prašyti prezidento, kad jis, taip sakant, atleistų mane nuo šių pareigų, kad galėčiau vykti į Donbasą ginti šiandien ten kariaujančių žmonių interesus“, – pareiškė R. Kadyrovas.

Čečėnijos vadovas turi daug patirties vadovaujant ginkluotoms operacijoms, kuriomis siekiama likviduoti ginkluotas formuotes respublikos teritorijoje. Vienai iš tokių operacijų jis vadovavo gruodžio 4 dieną, kai ginkluoti asmenys puolė Grozno centrą. Vykstant specialiai operacijai, respublikos vadovas bendravo su užpuolikais telefonu.

„Jie pakankamai mandagiai kalbėjo su jumis telefonu, jūs neišgirdote nė vieno jums skirto šiurkštaus žodžio. Iš esmės jie turėtų jūsų nekęsti“, – per laidą su R. Kadyrovu sakė NTV žurnalistė.

„Jie neturi jokios priežasties manęs negerbti“, – atsakė Čečėnijos vadovas.

„Jūs girdėjote, kameros viską įrašė, nustačiau, kad visi girdėtų ryšį. Jis kalba man apie Koraną, apie sunas, o aš sakau: „Ar tu žinai, kaip aiškinamas Koranas?“. Jis norėjo su manimi pakalbėti, kažkuo įtikinti. Sakau jam: „Žinai, kaip aiškinama?“. Jis nežinojo. Tuomet sakau: „Dabar aš tave sunaikinsiu“. Ir sunaikinome“, – apie specialiąją operaciją Grozne pasakojo R. Kadyrovas.

Ginkluotų asmenų puolimą Grozne virtinė Ukrainos parlamentarų komentavo teigiamai. Jie pareiškė, kad „prie rytinių Ukrainos sienų Kijevo sąjungininkai pradėjo kovą prieš Rusiją“.

Po tokių pareiškimų R. Kadyrovas nurodė surasti Ukrainos politikus, stojusius užpuolikų pusėn. Pasak newsru.ua, Ukrainos saugumo tarnyba, reaguodama į tokį R. Kadyrovo nurodymą, iškėlė Čečėnijos vadovui bylą dėl grasinimų parlamentarams.

D. Peskovas paneigė, kad R. Kadyrovas atsistatydina

Rusijos prezidentas V. Putinas negavo oficialaus R. Kadyrovo prašymo atleisti jį iš Čečėnijos vadovo pareigų.

Tai trečiadienį pranešė V. Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas.

„Kokių nors oficialių tokio pobūdžio prašymų nebuvo“, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ spaudos sekretorius.