Jis duoda suprasti, kad Džocharas ir jo brolis Tamerlanas, kuris žuvo per susišaudymą su policija, yra nekalti, o Carnajevų medžioklė tebuvo FTB priedangos operacija.

Čečėnijos lyderio pozicija kardinaliai pasikeitė – juk iš pradžių, netrukus po Dž. Carnajevo suėmimo, jis pasmerkė teroro išpuolį bei jo vykdytojus ir pareiškė, kad broliai – „ne čečėnai“.

„Džocharas Carnajevas nuteistas mirti... Ši žinia nieko nenustebino. Amerikiečių specialiosioms tarnyboms, kurias kaltino prisidėjus prie tragedijos, reikėjo aukos. Auka jiems tapo Carnajevas. Taip, aš pasisakau už griežtą kovą su terorizmu. Kiekvienas blogį planuojantis žmogus turi būti neutralizuotas. Bet man nepatinka, kai prisidengus kova su terorizmu, vaidinamas spektaklis. Tamerlanas Carnajevas žuvo labai keistomis aplinkybėmis. Ibrahimą Todaševą nušovė per apklausą. Už grotų – tik Džocharas Carnajevas. Jam skubiai pateikė kaltinimus pagal tris dešimtis straipsnių, o prisiekusieji sutartinai paskelbė verdiktą. Broliai jauni atvyko į JAV. Jie gerai mokėsi, sportavo, kūrė muziką, vyresnysis vedė, susilaukė vaiko. Ideali biografija kandidatui į gubernatorius. Kas padarė juos teroristais? Kas juos išmokė taip sumaniai pasigaminti bombas, suplanuoti teroristinį išpuolį ir neleisti nutekėti informacijai? Kas gi taip atkakliai nenorėjo pastebėti, jie ruošiasi įvykdyti išpuolį?“, - klausė R. Kadyrovas.

„Netikiu, kad Carnajevai be JAV specialiųjų tarnybų žinios įvykdė šį teroro išpuolį, jeigu jie apskritai jį įvykdė. Jeigu JAV ir Europa iš tiesų nori kovoti su terorizmu, kodėl kuria teroristus Artimuosiuose Rytuose? Kodėl terorizmą skatinantis Movladis Ugudovas laimingai gyvena, kodėl priglausti gruodžio 4 d. organizavę įvykius Grozne Achmedas Zakajevas ir Achmadas Umarovas? JAV, Anglijai ir kitoms šalims jie – didvyriai. Taip, pripažįstu – madinga pritarinėti JAV, tačiau aš prie to nepripratau ir nepriprasiu. Kas duos garantijų, kad įvykdžius bausmę Carnajevui, rytoj nepaaiškės, kad jis nekaltas? JAV dažnai taip nutinka. Jis atvyko į JAV būdamas devynerių. O Amerika, kuria jis tikėjo, padarė iš jo teroristą“, - rašė Čečėnijos lyderis.

Rusijos tinklaraštininkas Olegas Kašinas savo paskyroje „Facebook“ svetainėje rašo, kad leidinio „The Wall Street Journal“ korespondentas Maskvoje Alanas Cullisonas papasakojo jam tokią istoriją:

„Man juokingiausia akimirka šioje teroristinio išpuolio istorijoje buvo iškart po to, kai Bostono policija paskelbė apie dviejų čečėnų dalyvavimą. Aš nusprendžiau paskambinti Ramzanui. Man davė jo asmeninio telefono numerį ir aš iškart paskambinau. Atsiliepė pats Ramzanas. Aš jam sakau maždaug taip: „Ramzanai, tai Alanas Cullisonas, esu Amerikos laikraščio „The Wall Street Journal“ korespondentas Maskvoje. Ką tik paaiškėjo, kad Bostono maratoną susprogdino čečėnai. Ar galite pakomentuoti? Stojo tyla, aš laukiau atsakymo. Staiga jis ėmė juoktis. Kvatojosi kaip pamišęs. Ne šiaip iki ašarų, man atrodo, iš juoko jis nebegalėjo kvėpuoti. Aš taip pat nervingai juokiausi. Ko gero, tas juokas truko 15 sekundžių. Galiausiai kiek aprimęs jis pasakė: „Ir jūs manote, kad tai aš susprogdinau Bostono maratoną, nes nesugebėjau gauti Amerikos vizos?“ Po to pasakė, kad čečėnai nesprogdino Maratono – nes tie žmonės iš Čečėnijos, kurie gyvena Amerikoje, jau nebėra čečėnai.“

2013 m. leidinyje „Forbes“ paskelbto straipsnio duomenimis, tuo metu R. Kadyrovas griežtai pasmerkė brolius Carnajevus: 

„Broliai Carnajevai padarė nusikaltimą ir gavo ko nusipelnė. Išnagrinėjau informaciją apie tuos brolius ir esu tikras, kad jie priklausė teroristinėms grupuotėms. Aš juos vadinu šaitanais“, – pasakė jis, turėdamas omenyje islamo pasaulyje taip vadinamą šėtoną arba piktąją dvasią.

Ibragimas Todaševas yra Abdul-Baki Todaševo, kuris dirba Grozno mero biure ir yra R. Kadyrovo pažįstamas, sūnus.

Savo paskyroje „Instagram“ svetainėje R. Kadyrovas pakartoja temą, pastaruoju metu pasigistančią ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino kalbose, esą už terorizmą atsakingos JAV, kurios remia Sirijos prezidentui Basharui al-Assadui priešiškas jėgas. Sirijos prezidentą Rusija remia ir politiškai, ir užtikrindama daugiau nei 1 mlrd. dolerių vertės ginkluotę.

Ir V. Putinas, ir R. Kadyrovas dažnai skelbia, kad JAV remia čečėnų teroristus, kad pakenktų Rusijai, nors ir nėra jokių įrodymų. Norėdami pagrįsti savo įtarimus, paprastai jie nurodo faktą, kad Vakarai pripažino Aslaną Maschadovą ir kitus pareigūnus, išrinktus į Čečėnijos vyriausybę 1997 m. A. Maschadovą vėliau nukovė Rusijos pajėgos.