Kaip pranešė rinkimų komisija, suskaičiavusi 99 proc. balsų, jis laimėjo 52 proc. balsų, smarkiai aplenkdamas savo pagrindinį varžovą, 70-metį opozicijos kandidatą Ekmeleddiną Ihsanoglu, kuris užsitikrino 38,3 proc. rinkėjų paramą.

Trečiasis kandidatas – 41 metų Selahattinas Demirtasas (Selachatinas Demirtašas), kurį iškėlė prokurdiškos jėgos, gavo 9,7 proc. balsų.

Tokie rezultatai reiškia, kad antrojo prezidento rinkimų rato nebeprireiks.

R.T.Erdogano inauguracija numatyta rugpjūčio 28 dieną.

Toks rezultatas yra asmeninis triumfas 60 metų Turkijos lyderiui, kuris ėjo šalies premjero pareigas nuo 2003 metų ir turi galimybę dvi kadencijas — iki pat 2024 metų — užimti prezidento postą.

Tūkstančiai džiūgaujančių žmonių, užplūdo Stambulo centrą, mojuodami Turkijos vėliavomis ir laikydami rankose R.T.Erdogano atvaizdus, o sostinės Ankaros dangų nušvietė fejerverkai.

„Šiandien mes užbaigiame vieną erą ir žengiame pirmąjį žingsnį į naują erą“, - kreipdamasis į susirinkusiuosius iš savo partijos būstinės Ankaroje balkono pergalės kalboje pareiškė R.T.Erdoganas, kuris rinkimus apibūdino kaip „istorinę dieną.“

„Ne tik Recepas Tayyipas Erdoganas laimėjo šiandien. Šiandien vėl laimėjo tautos valia. Šiandien vėl laimėjo demokratija“, - paskelbė jis.

Prie triumfuojančio premjero prisijungė aukšti jo valdančiosios Teisingumo ir plėtros partijos (AKP), turinčios islamiškas šaknis, pareigūnai ir ministrai, taip pat skarelę dėvinti žmona Emine (Eminė) ir Kirgizijos prezidentas Almazbekas Atambajevas.

R.T.Erdoganas pažadėjo „naują socialinio susitaikymo procesą“, kuris laiduotų, kad visi turkai, kad ir kokios kilmės ar tikėjimo, būtų lygūs šalies piliečiai.

„Būsiu prezidentas, kuris visa širdimi apglėbiu 77 milijonus žmonių, kai ir dariau visą savo gyvenimą ir per visus savo politinės kovos metus“, - sakė jis.

R.T.Erdoganas taip pat paragino oponentus, kurie jam klijuoja „diktatoriaus“ etiketę, užuot puldinėjus jį kritiškai įvertinti pačius save.