Merginos iš Rusijos vyriausybės nori prisiteisti po 120 tūkst. eurų kompensaciją už patirtą žalą, taip pat reikalauja apmokėti 10 tūkst. eurų siekiančias teismo proceso išlaidas. Su Rusijos spaudos atstovais bendravęs N. Tolokonikovos tėvas Andrejus Tolokonikovas mano, kad merginos turėtų reikalauti kur kas didesnės pinigų sumos.

„Ką aš galiu pasakyti? Geros mergaitės. Tačiau, mano nuomone, reikalaujama suma yra per maža, – dėstė A. Tolokonikovas. – Jos turėtų reikalauti 250 milijonų, o ne 250 tūkstančių eurų“.

M. Aliochina, N. Tolokonikova ir dar trys „Pussy Riot“ narės Maskvoje buvo sulaikytos 2012 m. vasarį, kuomet Kristaus Išganytojo katedroje netoli Kremliaus bandė atlikti savo dainą „O Dievo motina, išvaryk Vladimirą Putiną“. Protestą nutraukė bažnyčios personalas ir policijos pareigūnai, o M. Aliochina, N. Tolokonikova vėliau buvo nuteistos dvejų metų laisvės atėmimo bausmėmis už chuliganizmą. Abi sulaikytosios kalėjime praleido po 21 mėnesį, neskaitant sulaikymo periodo teismo proceso metu.

Protestas sukėlė didžiulį pasipiktinimą konservatyviuose Rusijos visuomenės sluoksniuose, taip pat sulaukė pasmerkimo iš šalies ortodoksų Bažnyčios vadovybės. M. Aliochina, N. Tolokonikova į EŽTT kreipėsi dar 2012 m., kuomet teismo procesas Maskvoje nebuvo pasibaigęs. Abi merginos tikina, kad jų sulaikymas prieštarauja Europos žmogaus teisių konvencijai, kuri draudžia kankinimus, užtikrina išraiškos laisvę, saugumą ir garantuoja teisę į sąžiningą teismo procesą.