Svoboda.org pateikia leksikos iš pastarųjų dienų laidų sąrašą.

Laida „Vremia“, sausio 25 d., 21 val.

1.Pogromininkai (Vinica),
2.Plėšikai (Kijevas, Energetikos ministerija),
3.Ekstremistai (Maidano sargyba),
4.Banditų grupuotės (Kijevo administracijos pastate),
5.Smogikai (Gruševskio g.),
6.Kovinės grupės, kurias sudaro kariavę daugelyje karštų taškų: Sirijoje, Čečėnijoje – kovotojų pusėje, Pietų Osetijoje – Gruzijos pusėje, taip pat ukrainiečių kontingento Irake veteranai (Kijeve, Maidane).

Laida „Vesti“, sausio 25 d., 20 val.
1.Radikalai (visi, kas protestuoja)
2.Ekstremistų įkvėpti smogikai iš Gruševskio g. (apie esančius Gruševskio g.),
3.Šturmuotojai nuo barikadų (apie visus, esančius prie barikadų),
4.Ultranacionalinės grupuotės (Maidane),
5.Ekstremistai (Profsąjungų rūmuose),
6. „Vaikinai su svastikos interpretacijos simbolika, ant kurių skydų – skaičius 1488, A. Hitlerio simbolikos šifruotė (anot laidos vedėjo, tokie „vaikinai“ šeimininkauja Ukrainos gatvėse. Žodį „gatvėse“ jis ištarė netaisyklinga ukrainiečių kalba, veikiausiai norėdamas suteikti sarkazmo.).

Laida „Vesti“, sausio 26 d., 10 val.
1.Radikalai, plėšikai (užgrobę Ukrainos rūmus),
2.Provokatoriai (rengia cheminį antpuolį, todėl veža į Kijevą degius mišinius su napalmu, kad degant drabužiai priliptų prie kūno ir nebūtų galima užgesinti),
3.Smogikai (Maidane),
4.Nacionalistai, ekstremistai, smogikai ir agresyviai nusiteikusi gyventojų dalis (likusiuose šalies regionuose). Vertėtų pacituoti visą frazę. Pasak straipsnio autoriaus, ji to verta: „Siekiant užgrobti įvairius administracinius pastatus šalies regionuose pasitelkia nacionalistus, kuriuos organizuotai atveža į vieną ar į kitą regioną iš vakarinių šalies sričių. Vietoje prie jų prisijungia agresyviai nusiteikusi gyventojų dalis. Kai tik smogikai atlieka užduotį, juos iš karto siunčia į kitus šalies regionus.“

TV kanalo „Rosija-24“ teigimu, tokia schema buvo taikoma šturmuojant administracinius pastatus Čerkasų, Poltavos ir Vinicos srityse. Šio kanalo laidos vedėjų teigimu, atrodo, kad į vakarines Ukrainos sritis specialiai vežė nacionalistų iš vakarinių sričių, kur juos palaikė kažkokie agresyvūs gyventojai.

Tai reiškia, kad netgi šiuose nestabiliuose regionuose, laidos vedėjo teigimu, dominuoja ekstremistai, grupė atskalūnų, o ne liaudis. Ką jau kalbėti apie kitus regionus.

Televizija „Rossija“ pareiškė, kad „Černigovas, Odesa, Dnepropetroskas, Luganskas, Charkovas, Zaporožė, Doneckas, Kirovogradas, Krymas ir kt. – valdžios pusėje. Visa šalis neužgrobta“.

Patvirtindamos žodžius, kad valdžią esą palaiko tūkstančiai ukrainiečių, televizijos rodo reportažus iš vangių susirinkimų, kuriuose iš tribūnų kalba valdininkai, pensininkai, o pirmose eilėse be entuziazmo stoviniuoja žmonės su plakatais, kuriuose parašyta „Odesa prieš derybas“.

Ypač sukrėtė mitingas Luhanske, kur oratorius laidė tokius kaltinimus: „Ką jie daro su žmonėmis? Verčia eiti į gatves. Verčia nesimokyti institutuose.“

O susirinkusieji (vietos televizorių gamyklos darbininkai) mojavo vėliavomis, ant vienos buvo pavaizduotas Stalinas ir užrašyta „Fašizmui ne“.

Sprendžiant iš apgailėtino vaizdo, net Maskvos federaliniai kanalai, pasitelkę visas įmanomas propagandos priemones, nepajėgūs įtikinamai parodyti kontrprotestų Ukrainoje prieš „smogikus, pogromininkus ir nacionalistus“. Belieka pūsti miglą tokio pobūdžio leksika saviems piliečiams, rašo straipsnio autorius.