Jo teigimu, Slovjanske ir Kramatorske, kurie ilgai buvo okupuoti separatistų ir kurių kontrolę dabar perėmė Ukraina ir sugrąžino taikų gyvenimą, vyksta „baisūs dalykai“.

„Mes vykdome projektą „Baltoji knyga“ ir jo pagrindu renkame duomenis apie „chuntos“ nusikaltimus. Kramatorske yra blokavimo postas, kurio neįmanoma kirsti net civiliams gyventojams. Iš senukų atėmė dešimt kiaušinių. O 47 m. moteris patyrė epilepsijos priepuolį, kai buvo prievartaujama šiame blokavimo poste. Ją nuvilko į šalį... o visa tai stebėjo autobusu važiavę žmonės! Tik įsivaizduokite! Argi tai ne fašistai?“ – nervingai rėkia dalyvis.

„Žinoma, fašistai“, – atsako kažkuris iš pašnekovų.

Kaip pranešė UNIAN, balandžio 5 d. Rusijos užsienio reikalų ministerija pateikė šalies prezidentui Vladimirui Putinui „monumentalų“ veikalą apie žmogaus teisių pažeidimus Ukrainoje – vadinamąją „Baltąją knygą“.

DELFI primena, kad Rusijos televizija nuolat pranešinėja apie Ukrainos pajėgų tariamus nusikaltimus.

Liepos mėnesį Rusijos valstybinė televizija kraują stingdančiu pranešimu apie tariamai ukrainiečių karių Slovjanske nukryžiuotą vaiką sukėlė pasipiktino bangą.

Vidaus reikalų ministerijos Kijeve atstovė apkaltino Pirmąjį kanalą „sekant Goebbelso pėdomis“. Natalija Stativko žinių stočiai AFP sakė: „Kuo bjauresnis ir baisesnis melas, tuo Rusijos propagandinei mašinai jis labiau patinka“.

Populiari TV stotis parodė interviu su viena moterimi pabėgėlių stovykloje Rusijoje. Ši taip pasakojo apie tariamą Slovjanske įvykdytą nusikaltimą: „Miesto aikštėje, kurią kariai atsikovojo iš prorusiškų separatistų po kelias savaites trukusios apsiausties, buvo suvarytos moterys, vaikai ir seneliai. Tada kareiviai stvėrė maždaug trejų metukų berniuką ir minios akivaizdoje prikalė jį prie lentos“. Šis pasakojimas laidoje buvo pateiktas kaip faktas.

Agentūrai AFP ir kitoms žiniasklaidos priemonėms nepavyko rasti įrodymų, kad minėtas pasakojimas yra tiesa. Pirmasis kanalas atsisakė komentuoti parodytą interviu.

Žurnalistė Galina Timčenko, dirbanti populiariame Maskvos žinių portale „Lenta.ru“, apkaltino stotį „siaubingai pažeidžiant profesinę etiką“.

Rusijos opozicijos politikas Aleksejus Navalnas savo tinklaraštyje propagandistus išvadino pamišėliais. „Jie yra pavojingi visuomenei, jie padarė tikrą nusikaltimą“, - teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)