Anot italų žiniasklaidos, pašauti du policininkai. Kitos detalės kol kas nežinomos.

Kaip praneša Italijos naujienų agentūra ANSA, šaudęs asmuo buvo suimtas.

Incidento metu naujos Italijos vyriausybės nariai buvo Prezidentūroje, kur vyko jų prisaikdinimo ceremonija. Prezidentūrą nuo vyriausybės rūmų skiria apie kilometro atstumas.

Naujienų agentūra „Reuters" rašo, jog, liudininkų teigimu, šaudęs asmuo buvo gerai apsirengęs ir stovėjo minioje, laukiančioje iš Prezidentūros atvykstančio ministro pirmininko Enrico Letta. Tačiau kol kas nėra aišku, ar šaudymas susijęs su naujos vyriausybės prisiekimu.

„Mes dar turime išsiaiškinti, kas jis toks", - teigė buvusios vyriausybės sekretoriaus pavaduotojas Antonio Catricala.

Policija praneša, kad sulaikytasis asmuo yra iš Kalabrijos, jis paleido keletą šūvių į du policininkus, šaukdamas „Nušaukite mane, nušaukite mane!"

E. Letta ir naujasis ministrų kabinetas turėjo atvykti į vyriausybės rūmus perimti šalies vairo iš buvusios Mario Monti vyriausybės.

Vienas pareigūnas buvo sužeistas į kaklą, kitas į koją. Sužeistojo į kaklą būklė sunki. Italijos žiniasklaida teigia, kad nesunkių sužeidimų patyrė ir vienas praeivis.

Naujas Italijos vidaus reikalų ministras Angelo Alfano sekmadienį pranešė, kad šalies naujojo kabineto prisaikdinimo metu Romoje įvykęs šaudymas buvo „izoliuotas incidentas".

„Šio ryto tragišką ir nusikalstamą aktą įvykdė 49 metų bedarbis, kurio elgesys rodė, kad jis nori nusižudyti", - A. Alfano sakė apie šaudymą, per kurį buvo sužeisti du policininkai.

Kaip žinoma, Italijoje suformuota nauja vyriausybė. Naujajai Italijos vyriausybei vadovaus 46 metų Enrico Letta iš Demokratų partijos (PD).

Buvusio premjero Silvio Berlusconi Laisvės tautos partijos pirmininkas Angelino Alfano paskirtas vicepremjeru ir vidaus reikalų ministru.

Enrico Letta
Italijos nacionalinio banko direktorius Fabrizio Saccomani gavo ūkio ir finansų ministro portfelį. Užsienio reikalų ministerijos vairas patikėtas buvusiai ES komisarei Emmai Bonino.

Koalicijoje be minėtų dviejų partijų dalyvauja ir kadenciją baigiančio ministro pirmininko Mario Monti aljansas.

Kitos savaitės pradžioje dėl pasitikėjimo vyriausybe balsuos abeji parlamento rūmai.

Italija naujos vyriausybės neturėjo nuo parlamento rinkimų, kurie vyko vasario pabaigoje.