Šį konstitucijos egzempliorių bei prezidento regalijas į Kremliaus Didžiąją salę, kurioje susirinkę inauguracijos dalyviai, įnešė Kremliaus įgulos kariai. Ant scenos pakilo Dūmos ir Federacijos tarybos vadovai, prie jų prisijungė ir į Kremlių atvykęs prezidentas V.Putinas.

D.Medvedevo kortežas pro Kremliaus vartus atvyko 11.55 val., o su pirmaisiais kurantų dūžiais išrinktasis prezidentas įžengė į Georgijaus salę ir perėjo Kremliaus salėmis tuo pačiu keliu kaip ir V.Putinas ankstesnių inauguracijų metu.

Po to D.Medvedevas prisiekė, perskaitydamas konstitucijoje numatytą priesaiką. Rinkimų komisijos pirmininkas įteikė jam valdžios simbolius ir paskelbė pradėjus eiti pareigas.

Salėje nuskambėjo Rusijos himnas, o virš rezidencijos buvo iškelta Prezidento vėliava.

D.Medvedevas kreipėsi į Rusijos žmones, nors prieš jį kalbėjo buvęs prezidentas V.Putinas. Pasibaigus prezidento kalbai Kremliaus krantinėje buvo išauta 30 artilerijos salvių, nuskambėjo M.Glinkos himnas ir prezidentas išėjo į Soboro aikštę, kurioje jam pristatytas prezidento pulkas, vėliau Maskvos patriarchas laikys mišias.

Kalbėdamas ceremonijoje V.Putinas palinkėjo D.Medvedevui tęsti jo pradėtą politiką, kadangi ji yra „teisinga“. Apžvalgininkų teigimu galima tikėtis, kad naujasis prezidentas laikysis šio V.Putino priesako. Rinkimų kampanijos metu tęstinumo momentas buvo labai smarkiai akcentuojamas. Tai pat reikia atsiminti, jog D.Medvedevas beveik nuo savo karjeros pradžios dirbo V.Putino komandoje – pradžioje Sant Peterburgo merijoje, vėliau Kremliuje.

Vakare numatytas iškilmingas priėmimas. V.Putinas jau rytoj ims eiti „Vieningos Rusijos“ vadovo pareigas.

Inauguracijoje dalyvauja apie 2000 svečių. 7 svečiais pakviesti iš gimtojo V.Putino ir D.Medvedevo Sankt Peterburgo, tarp jų ir V.Putino klasės auklėtoja bei vokiečių kalbos mokytoja Vera Gurevič.