Šalyje nevyko jokių metinėms paminėti skirtų renginių, nebuvo ir jokių oficialių pareiškimų.

Tačiau tragiškos 1997 metų rugpjūčio 31-osios neketina pamiršti milijonierius Mohamedas al-Fayedas, kurio sūnus Dodi kartu su Diana žuvo autokatastrofoje Paryžiuje.

M.al-Fayedas JAV vyriausybei pateikė ieškinį. Dianos draugo tėvas reikalauja, kad Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) išduotų dokumentus, kurie, jo įsitikinimu, rodo, kad autoavarija Paryžiuje, per kurią žuvo princesė ir jo sūnus, nebuvo nelaimingas atsitikimas.

Vašingtone surengtoje spaudos konferencijoje M.al-Fayedo advokatai pareiškė, kad jie nekaltina JAV vyriausybės.

Tačiau, pasak jų, CŽV turi svarbių dokumentų, kurie galėtų padėti išsiaiškinti mįslingą avariją. Iš viso kalbama apie daugiau kaip 1 tūkst. dokumentų puslapių.

M.al-Fayedo ieškinys oficialiai pateiktas ketvirtadienį, Dianos žūties trečiųjų metinių dieną.

Per 1997 metų rugpjūčio 31 dieną įvykusią autoavariją Paryžiuje žuvo princesė, jos draugas D.al-Fayedas bei jų vairuotojas Henri Paulas.

M.al-Fayedas neigė nelaimingo atsitikimo teorijas ir pareiškė, kad porą nužudė Didžiosios Britanijos slaptosios tarnybos, norėjusios užkirsti kelią princesės ir iš Egipto kilusio Dodi vedyboms.

Tuo tarpu vakar daugybė žmonių prie Kensingtono rūmų, kur iki mirties gyveno Diana, dėjo gėles. Princas Charlesas dieną kartu su sūnumi Harry praleido Škotijos Balmoralo pilyje.

Čia karališkoji šeima kasmet vasaroja. Princas Williamas šiuo metu yra išvykęs į Belizą.