Paryžiaus apeliacinio teismo teisėjai patvirtino pernai priimtą žemesnės instancijos teismo sprendimo, pagal kurį devyni vadinamieji "paparaciai" ir vienas fotoagentūros motociklininkas buvo pripažinti teisiškai neatsakingais už autoavariją ir garsios poros tragišką žūtį. Teisėjai patvirtino ankstesnio tyrimo išvadą, jog kaltė tenka neblaiviam ir antidepresantus vartojusiam automobilio, kuriuo važiavo Diana (Diana) ir Dodis (Dodi), vairuotojui prancūzui.

Princesė Diana (Dian), jos draugas Dodis (Dodi) ir vairuotojas Anri Polas (Henri Paul) žuvo 1997 metų rugpjūčio 31 dieną, kai bėgant nuo bulvarinės žiniasklaidos atstovų jų automobilis viename iš Paryžiaus požeminių tunelių trenkėsi į betoninę atramą.

Tiek Egipte gimęs M.al Fajedas (Mohammed al Fayed), kuriam priklauso viena prabangiausių Londono parduotuvių "Harrods", tiek vairuotojo šeima atkakliai laikosi nuomonės, kad būtent persekiojantys fotografai privertė vairuotoją viršyti greitį ir taip išprovokavo autokatastrofą. Jie siekia, kad apeliacinis teismas apkaltintų fotografus netyčiniu nužudymu ir pagalbos nukentėjusiems nesuteikimu.

Beje, antradienį paskelbtas teismo sprendimas toli gražu nereiškia teisminių batalijų pabaigos. M.al Fajedas (Mohammed al Fayed) dabar ketina kreiptis į Prancūzijos aukščiausiąjį teismą, kad šis dėl formalios priežasties panaikintų pirmąjį teismo sprendimą. Anot milijonieriaus, nelaimingą atsitikimą tyrę du teismo pareigūnai abu pasirašė po galutine ataskaita. Paprastai pasirašo tik vyresnysis pareigūnas.

M.al Fajedas (Mohammed al Fayed) taip pat ketina paduoti į teismą Prancūzijos Vyriausybę, anot jo, nesugebėjusią deramai ištirti avarijos priežasčių. M.al Fajedas (Mohammed al Fayed) yra tvirtai įsitikinęs, kad Dianą (Diana) ir jo sūnų Dodį (Dodi) nužudė "blogio ir rasistinės jėgos" padedant Didžiosios Britanijos saugumo tarnybai.