Lenkijos katalikų žinių agentūrai KAI duotame interviu arkivyskupas patvirtino, kad Rusijos prezidento vizito Vatikane išvakarėse jis parašė laišką Šventajam Tėvui ir paprašė jį būti kenčiančių savo vaikų, Ukrainoje gyvenančių tikinčiųjų balsu.

„Lig šiol nieks, jokia diplomatija, jokia tarptautinio saugumo sistema, jokie šio pasaulio didžiūnai nesugeba sustabdyti karo Ukrainoje. Laiške paprašiau, kad popiežius mus užtartų, gintų savo vaikus“, – sakė arkivyskupas.

Pasak jo, Ukrainos tikintieji nori, kad šis Rusijos prezidento susitikimas su Pranciškumi, būtų panašus į 1989 m. įvykusį Sovietų Sąjungos prezidento Michailo Gorbačiovo susitikimą su šv. Jonu Pauliumi II. Po to susitikimo, Ukrainos graikų apeigų katalikų Bažnyčia galėjo išeiti iš pogrindžio ir pradėti normalią veiklą.

„Nuo dabartinio susitikimo daug gali priklausyti. Mes tikime, – sakė arkivyskupas, – kad Šventasis Tėvas, kuris yra Jėzaus Kristaus vietininkas žemėje, gali padaryti tai, ko nesugeba šio pasaulio didžiūnai. Mes tikime, kad popiežius mus užtars ir meldžiamės už šį susitikimą.

DELFI primena, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį dalyvaus Milane vykstančioje parodoje „EXPO 2015“, kur pradės Nacionalinę Rusijos dieną.

V. Putino vienos dienos vizito Italijoje programą sudaro derybos su premjeru Matteo Renzi Milane ir susitikimas su prezidentu Sergio Mattarella Romoje. Trečiadienio popietę Rusijos prezidentas viešės Vatikane ir susitiks su popiežiumi Pranciškumi.

Kaip tikimasi, V. Putinas taip pats susitiks su buvusiu Italijos premjeru Silvio Berlusconi.

Šiemet tai jau šeštoji V. Putino kelionė į užsienį. Nuo sausio Rusijos vadovas jau viešėjo Egipte, Baltarusijoje, Vengrijoje, Kazachstane ir Armėnijoje. Paskutinį kartą Italijoje jis lankėsi 2013 m. lapkritį.

Kremliaus patarėjas Jurijus Ušakovas antradienį pranešė reporteriams, kad V. Putinas trečiadienį sakys kalbą Nacionalinės Rusijos dienos atidarymo ceremonijoje po to, kai kartu su Italijos premjeru aplankys Rusijos ir Italijos parodos paviljonus. Šių metų parodos tema – „Pamaitinti planetą, energiją gyvenimui“.

Rusijos vadovo ir Italijos premjero derybų metu, kaip tikimasi, bus aptartos ekonominės ir prekybos problemos, o su Italijos vadovu – politiniai ir tarptautiniai klausimai.

Tikimasi, kad V. Putinas susitiks su buvusiu premjeru S. Berlusconi, kurį Maskvos lyderis laiko artimu draugu. J. Ušakovas nurodė, kad tikslus susitikimo laikas dar nebuvo suderintas, tačiau, manoma, kad V. Putinas ir S. Berlusconi pasimatys po Rusijos lyderio pokalbio su popiežiumi Pranciškumi.