Pasak „Interfax“ reporterio, keli šimtai karių atėjo į Banko gatvę ir, skanduodami „Dembel!“ (demobilizacija), pamėgino eiti pro prezidento administracijos pastatą saugojančius pareigūnus, kurie jų toliau neįsileido.

Prie protestuojančių gvardiečių išėjo Kijevo milicijos viršininkas Oleksandras Tereščiukas, kuris paragino akcijos dalyvius nekelti riaušių ir pažadėjo su karių atstovais susitikti vėliau ir išspręsti susidariusią padėtį.

Taikios akcijos dalyviai tvirtina, kad tarnauja kariuomenėje jau pusantrų metų, vietoj priklausančių vienerių metų, o jų vadai nežino, kada karius demobilizuoti.

Vėliau Nacionalinės gvardijos vadovybė pasiūlė kariams grįžti į kareivines ir ten tęsti derybas. Kartu su kariais vyktų ir jų tėvai, kurie galėsią kontroliuoti derybų eigą.

Kariai nesutiko su tokiu pasiūlymu ir nutarė likti Banko gatvėje, kur skanduoja „Dembel!“ ir „Vienas už visus, visi už vieną“.

Šio stichinio protesto vietoje yra Kijevo VRM vadovai, Nacionalinės gvardijos štabo karininkai, Ukrainos vyriausiasis karinis prokuroras Anatolijus Matjosas.

Akcija vyksta taikiai; greta sustatyta 13 autobusų su teisėsaugininkais, yra ir greitosios medicinos pagalbos mašina.

Panašus protestas vyksta ir Charkove prie srities administracijos pastato, kur susirinko kelios dešimtys gvardiečių, kurių tarnybos laikas baigėsi ir kurie prašosi paleidžiami namo.