Per savo pirmąją svarbią užsienio kelionę nuo tada, kai ėmė rimtai svarstyti galimybę dalyvauti kovoje dėl Baltųjų rūmų, J.Bushas pasakys kalbą Vokietijos Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) ekonomikos konferencijoje.

Buvęs Floridos gubernatorius - dviejų buvusių JAV prezidentų sūnus ir brolis - visose trijose šalyse taip pat susitiks su vyriausybės vadovais ir verslo lyderiais.

„Šioms šalims rodant kelią Europos ekonomikos atsigavime ir joms susiduriant su naujais ekonominiais bei saugumo iššūkiais, gubernatorius Bushas nekantrauja daugiau sužinoti apie jų unikalias perspektyvas ir apie tai, kaip Amerika galėtų geriausiai paremti savo geras drauges ir sąjungininkes šiame regione“, - naujienų agentūrai AFP sakė J.Busho patarėjas.

Užsienio politika yra viena svarbiausių temų prasidėjusiose respublikonų varžybose dėl galimybės tapti partijos kandidatu būsimuose prezidento rinkimuose.

Barackas Obama nuolat kritikuojamas savo politinių priešininkų dėl to, kaip jis sprendžia klausimus, susijusius su islamo ekstremizmo keliama grėsme, Rusijos agresija Ukrainoje ir derybomis su Iranu dėl šios šalies branduolinės programos.

Nuo tada, kai 2007-aisiais pasitraukė iš gubernatoriaus posto, J.Bushas surengė 89 užsienio keliones, įskaitant apsilankymą Frankfurte 2011 metais. Lenkijoje ir Estijoje jis dar nėra buvęs.

Trys respublikonų senatoriai - Tedas Cruzas, Randas Paulas ir Marco Rubio - jau oficialiai pradėjo savo kampanijas.

62 metų J.Bushas tikriausiai turėtų daugiausia šansų laimėti partijos pirminius rinkimus, jei nuspręstų oficialiai įsitraukti į kovą.

Pirmadienį paskelbti naujausios CNN viešosios nuomonės apklausos rezultatai rodo, kad J.Bushas nedideliu atotrūkiu lenkia kitus tikėtinus ar savo kampanijas jau pradėjusius respublikonų kandidatus.

Savo paramą jo kandidatūrai išsakė 17 proc. respondentų, Viskonsino gubernatorius Scottas Walkeris surinko 12 proc., o R.Paulas ir M.Rubio - po 11 procentų.