Nors Vašingtonas neigia neoficialią informaciją, kad kitu sankcijų etapu turėtų būti smogta tiesiogiai Vladimirui Putinui, vėl prasideda jo slaptų turtų, kurių vertė galėtų siekti maždaug 40 milijardų dolerių dolerių (100 milijardų litų), medžioklė.

„Žinoma, ne viskas įrodoma, tačiau angliškoje ir ispaniškoje bulvarinėje spaudoje paskelbta „Putino vilos“ nuotrauka Ispanijos Marbeljoje: keturi tūkstančiai kvadratinių metrų, du baseinai, SPA, sporto aikštelė bei kino teatras, ir visa tai kainuoja apie 18 milijonų eurų.

Rusijos prezidento kaimynais prestižiniame komplekse „La Zagaleta“ bus popžvaigždės, futbolininkai, verslininkai ir arabų šeichai“, - rašoma leidinyje.

Vladimiras Putinas
Kremlius viską neigia, kaip ir neigia pranešimus apie rūmus Gelendžike, netoli Sočio, į kurių statybą Putino ratui priklausiusio buvusio verslo partnerio Sergejaus Kolesnikovo (buvęs banko „Rossija“ akcininkų partneris), pabėgusio į Londoną, teigimu, investuotas milijardas dolerių (2,5 milijardo litų), - toliau rašoma straipsnyje. - Gandai tai ar tiesa, faktas, kad Rusijos prezidentas mėgsta skoningas rezidencijas.

Jis neatostogaus Kryme, kur vyriausybinės vilos yra apverktinos būklės, lyg ten nebūtų įkelta architekto koja. Šis komentaras turbūt įžeidė Viktorą Janukovyčių, kuris skyrė daug laiko bei jėgų ir paskyrė daugybę milijardų savo vilų įrengimui“.

„Paminklu korupcijai ir blogam skoniui tapo Nicoplae Ceausescu Liaudies rūmai Bukarešte su jų trimis tūkstančiais kambarių. Susidaro įspūdis, kad diktatoriai turi ypatingą santykį su nekilnojamu turtu.

Lyginat su rūmais buvusioje Sovietų Sąjungoje, taip pat ir Muammaro Gaddafi, kuris nesitenkino vien garsiąja palapine, Libijoje, ir Irake su daugybe Saddamo „tūkstančio ir vienos nakties“ stiliaus rūmų, Baltieji rūmai atrodytų kaip sodininko namelis“, - baigiamas „La Stampa straipsnis.