A. Navalnas ir jo rėmėjai laiko tai dar viena politinio susidorojimo akcija, nes bylą išprovokavo A. Navalno filmas apie neteisėtus premjero Dmitrijaus Medvedevo turtus, o A. Usmanovas tame filme minimas kaip vienas dosniausių premjero rėmėjų.

Daugiau kaip 10 milijardų dolerių vertės turtą kontroliuojantis, bet viešumo labai nemėgstantis A. Usmanovas Maskvos Liublino teismo pastate nepasirodė, bet jo advokatai tvirtina, kad A. Navalnas apšmeižė milijardierių ir dėl D. Medvedevui padovanoto prabangaus nekilnojamojo turto, ir dėl politinės cenzūros A. Usmanovui priklausančiame dienraštyje „Kommersant“. Savo ruožtu A. Navalnas ir jo atstovai iškart pareikalavo iškviesti kaip liudytojus premjerą D. Medvedevą ir kitus su jo turtais susijusius žmones.

Labai abejotina, kad A. Navalnui pavyks apginti savo nuomonę ir dėl politinės cenzūros „Kommersan“ leidinyje, nors jis pareikalavo, kad būtų pateikti paties A. Usmanovo nurodymai atleisti dienraščio redaktorių dėl jo straipsnių.

„Bus labai įdomu, ar teismas priims įrodymus, kurie tiesiogiai patvirtina, kad Usmanovas cenzūruoja laikraštį? Pažiūrėsim, bet sprendžiant pagal proceso eigą, deja, manau, jis bus panašus į visus ankstesnius analogiškus šio teismo procesus“, – apgailestavo opozicijos atstovas.

Po skandalingo filmo apie D. Medvedevo turtus, pavadinto „Jis jums ne Dimonas“, A. Navalno populiarumas, bent jau internete, pradėjo augti ir tai akivaizdžiai erzina Kremliaus režimą.

Filmas jau išprovokavo masinius nesankcionuotus protestus. A. Navalnas tiksi surengti dar vieną tokių antikorupcinių protestų bangą liepos 12-ąją.