Užpuolikas įvardytas kaip 51 metų Franzas Wrousis, anksčiau teistas ir, manoma, gyvenęs miške.

F. Wrousis nusitaikė į CSS draudimo kompaniją pirmadienį šiauriniame Šafhauzeno mieste; įsiveržęs į biurą jis sužeidė du žmones, iš kurių vieną, sunkiai.

Dar trys žmonės kilusiame sąmyšyje patyrė kitų sužeidimų, bet nė vienas iš nukentėjusiųjų nėra kritinės būklės, praneša valstybinis transliuotojas RTS.

F. Wrousis pabėgo iš įvykio vietos, bet vėliau užfiksuotas stebėjimo kamerų nešantis juodą maišą, kuriame manoma yra motorinis pjūklas ir galbūt kiti ginklai, Šafhauzeno policiją cituoja tinklalapis „20Minuten“.

F. Wrousiui suimti išduotas tarptautinis arešto orderis, cituodama policiją praneša vietinė žiniasklaida.

Šafhauzenas yra netoli Vokietijos pasienio, bet nėra įrodymų, kad įtariamasis išvyko iš Šveicarijos, praneša RTS.

Šveicarijos ir Vokietijos pasienio apylinkėse užpuoliko ieškoma su policijos šunimis, tačiau jo vis dar nepavyko rasti, praneša „20Minuten“.

Policija išplatino keletą F.Wrousio nuotraukų, vienoje jis matyti miškingoje vietovėje.

Antradienį policija paskelbė antrą jo nuotrauką, užfiksuotą stebėjimo kamerų, kurioje jis apsikirpęs ir vilki žalią paltą.

Apie šimtas pareigūnų paskirta užpuoliko paieškoms, įtraukti ir Vokietijos pareigūnai, praneša policija.

Šafhauzeno saugumo vadovas, Ravis Landoldtas, F. Wrousį apibūdino kaip „pavojingą ir agresyvų asmenį“, kuris 2014 metais ir 2016 metais nuteistas dėl ginkluotų nusikaltimų.

Vietinis pareigūnas Ciuricho kantone, Ruedis Karreris, „20Minuten“ sakė, kad vedžiodamas šunį F. Wrousį matė Aviseno miške ir, jo nuomone, įtariamasis miške gyveno jau dvi savaites.

Keletas kitų gyventojų taip pat tinklalapiui sakė, kad F.Wrousį matė miške, apie du kilometrus nuo Šafhauzeno, ir, kad jis elgėsi grėsmingai.