32 metų Oussama Ataras kuris, kaip manoma, priklauso grupuotei „Islamo valstybė“, jau anksčiau buvo vienas įtariamųjų kovo 22 dienos Briuselio išpuolių byloje, tačiau dabar buvo susietas ir su praėjusių metų lapkričio 13 dienos žudynėmis Paryžiuje.

„Jis yra vienintelis (atakų) koordinatorius iš Sirijos, kuris buvo nustatytas tyrimo metu“, – sakė vienas šaltinių naujienų agentūrai AFP.

Tyrimą atliekantys prancūzų pareigūnai seniai turėjo įtarimų, kad Paryžiaus išpuoliams, per kuriuos džihadistų grupelės išžudė 130 žmonių, vadovavo vienas arba keli asmenys iš Sirijos, bet įtariamųjų pavardžių iki šiol neskelbė.

O. Ataras, kuris, kaip manoma, naudojosi Abou Ahmado slapyvardžiu, yra per išpuolius Briuselio oro uoste ir metropolitene susisprogdinusių brolių El Bakraoui pusbrolis.

Dar du jų pusbroliai, Moustapha ir Jawadas Benhattal, buvo areštuoti birželio 18 dieną, įtarus, kad jie planavo teroro ataką Belgijoje per „Euro 2016“ futbolo čempionato rungtynių viešą stebėjimą, tuo metu pranešė belgų žiniasklaida.

Prancūzija šį savaitgalį ruošiasi minėti kruvinų Paryžiaus išpuolių metines.

Šeštadienį bus vėl atidaryta koncertų salė „Bataclan“, kurioje pernai trys ginkluoti džihadistai nužudė 90 žmonių. Atidarymo dieną joje koncertuos Stingas.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as sekmadienį dalyvaus kuklioje atakų metinių paminėjimo ceremonijoje, į kurią susirinks ir žudynių liudininkai bei aukų artimieji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)