Davidas Thomsonas, radijo stoties „France Internationale“ terorizmo ekspertas, sakė, kad vaizdo įrašas buvo pasklebtas 20 val. 52 min. vietos (21 val.52 min. Lietuvos) laiku pirmadienį, pasinaudojant „Facebook Live“ programėle.

Dabar šis įrašas yra pašalintas.

13 minučių vaizdo įraše, kuris padarytas aukų namuose, įtariamasis Larossi Abballa (Larosis Abala) prisipažįsta, kad jis nužudė policininką ir jo žmoną, sakė D.Thomsonas, knygos apie Prancūzijos radikalus autorius.

„Aš nežinau, ką daryti su juo“, – sakė L.Abballa vaizdo įraše, kalbėdamas apie poros trejų metų vaiką, sėdintį ant sofos už jo.

Užpuolikas, kurį policijos pareigūnai nušovė per reidą maždaug po trijų valandų po išpuolio, savo tinklaraštyje, sukurtame Mohamedo Ali vardu, dar paskelbė nužudytos poros nuotraukas.

Įtariamasis L.Abballa pirmiausia užpuolė 42 metų policijos pareigūną, kuriam keletą kartų dūrė peiliu prie jo namų, o paskui įėjo į poros namus ir perpjovė gerklę 36 metų policininko partnerei, kuri taip pat dirbo policijos nuovadoje.

Įrašo pradžioje 25 metų užpuolikas deklaravo ištikimybę „Islamo valstybės“ lyderiui Abu Bakrui al Baghdadi (Abu Bakrui Bagdadžiui).

Tada jis paragino musulmonus atakuoti „policijos pareigūnus, žurnalistus, visuomenės veikėjus, kalėjimų apsaugininkus ir reperius“, išvardindamas kelioliką visuomenėje žinomų pavardžių.

„Mes paversime Euro (Europos futbolo čempionatą) kapinėmis“, – pagrasino jis, praėjus keturioms dienoms nuo čempionato pradžios Prancūzijoje, kurioje saugumas sustiprintas dar nuo praėjusio lapkričio teroro išpuolių.

L.Abballa paprašė 160 savo sekėjų „Facebook“ tinkle, ypač su IS susijusių savo kontaktų, „paskelbti pareiškimą, prisiimantį atsakomybę už šį išpuolį“.

Su „Islamo valstybe“ susijusi naujienų agentūra „ Amaq“, remdamasi neįvardytų šaltiniu, pranešė, kad policininką ir jo žmoną peiliu prie Paryžiaus nužudė šio džihadistų judėjimo kovotojas.

Paryžiaus prokuroras Francois Molinsas per spaudos konferenciją sakė, kad du policijos pareigūnus peiliu nužudęs vyras „turėjo sąrašą“, kuriame buvo įrašyti garsūs asmenys, policininkai, reperiai.

L.Abballa prieš tris savaites prisiekė ištikimybę grupuotei „Islamo valstybė“, sakė F.Molinsas.

Anksčiau antradienį vienas policijos šaltinis nurodė, kad du žmonės buvo sulaikyti atliekant tyrimą dėl dvigubos žmogžudystės, kurią įvykdė džihadistas, pirmadienį vakare peiliu mirtinai subadęs prancūzą policininką ir jo žmoną, o F.Molinsas patvirtino, jog sulaikytas dar ir trečias su tuo nusikaltimu siejamas asmuo.