Įvykį tiria Prancūzų kovos su terorizmu pareigūnai, praneša tyrėjai. Reaguodama į tai, bbc.co.uk praneša, kad kario užpuolimas peiliu Paryžiuje laikomas terorizmu.

Karys buvo užpultas iš nugaros, užpuolikas dūrė jam į kaklą su peiliu. Kareivis buvo nudurtas La Defense metro ir traukinių stotyje. Jį nudūręs vyriškis nepasakė nė žodžio ir įsimaišė į minią.

Karys, kuris buvo ginkluotas ir su uniforma, patruliavo pagal Prancūzijos kovos su terorizmu schemą „Vigipirate“, kuri numato pajėgų patruliavimą svarbiuose turistiniuose, verslo ir transporto centruose sostinėje. Jis su dviem kolegomis patruliavo požeminėje erdvėje, kur įsikūrusios parduotuvės ir iš kur galima patekti į kelias metropoliteno linijas.

Prancūzijos policija nurodo, kad ieškomas iš Šiaurės Afrikos kilęs maždaug 30 metų vyras. Jis vilkėjo šviesia skraiste. Vaizdo kamerose užfiksuota, kad užpuolikas nusimetė skraistę ir pabėgo vilkėdamas europietiškus rūbus.

Prancūzijos gynybos ministras Jean Yves Le Drian teigimu, kareivis buvo užpultas dėl jo profesijos. Tuo metu prezidentas Francois Hollande atsisakė daryti tiesiogines sąsajas su kareivio nužudymu Londone. 

F.Hollande‘as jį kelionėje į Etiopiją lydintiemsžurnalistams sakė: „Mes vis dar nežinome tikslių išpuolio aplinkybių ir užpuoliko tapatybės, bet tiriame visas galimybes“.

„Nemanau, kad šiuo etapu galima susieti su išpuoliu Londone“, - nurodė jis.

Gynybos ministras Jeanas-Yves‘as Le Drianas aplankė sužeistą vyrą ligoninėje ir vėliau žurnalistams sakė, jog į jį buvo nusitaikyta todėl, kad jis yra karys.

J.Y.Le Drianas sakė, kad kario būklė stabili, ir pažadėjo tęsti Prancūzijos „nenumaldomą“ kovą su terorizmu.

Šaltiniai policijoje sakė, kad nukentėjęs žmogus išgyvens, bet nieko neužsiminė apie galimus užpuolimo motyvus.

Prokuroras Robert‘as Gelli nurodė, kad karys buvo užpultas iš už nugaros, aštriu metaliniu daiktu, tačiau nepatvirtino ankstesnių pranešimų, kad ginklas buvo kartono rėžtukas.

Pernai kovo mėnesį islamistu pasiskelbęs Mohamedas Merah įvairiose vietose Tulūzoje ir aplink ją nušovė septynis žmones, kurių trys buvo prancūzų kariai.

F.Hollande‘as anksčiau šį mėnesį sakė, kad Prancūzija rimtai vertina „al Qaeda“ Šiaurės Afrikos sparno raginimą visopasaulio musulmonams rengti išpuolius prieš Prancūzijos interesus dėl karinės operacijos Malyje, kur prancūzų pajėgos šiemet surengė intervenciją kovai su islamistų ekstremistais.

Vidaus reikalų ministras Manuelis Vallsas šeštadienį sakė, kad „esama elementų, kurie gali paskatinti manyti, jog yra tam tikrų panašumų su tuo, kas įvyko Londone“.

Tačiau interviu televizijai jis sakė, kad tyrėjai turi būti atsargūs ir dar negali daryti tokių išvadų, ir pridūrė, kad užpuolikas aiškiai mėgino nužudyti tą karį.

DELFI primena, kad prieš kelias dienas Didžiojoje Britanijoje buvo nužudytas kareivis. Per užpuolimą Londone karį tiesiog miesto gatvėje, dieną, mirtinai subadė ir užkapojo du vyrai, ginkluoti peiliais ir mėsos kapokle. Šiuo metu sulaikyti dar trys įtariamieji.

Po nužudymo užpuolikai paleido praeiviams tiradą prieš britų pajėgų dalyvavimą veiksmuose musulmoniškose valstybėse.