Kai vyko balsavimas, tūkstančiai žmonių žygiavo Paryžiaus gatvėmis, norėdami pareikšti protestą prieš siūlomas darbo reformas. Dėl pasiūlymų dabar diskutuos Prancūzijos Senatas.

Šalies ministro pirmininko Manuelio Vallso ir prezidento Francois Hollande'o remiami prieštaringai vertinami pasiūlymai sukėlė dažnus ir kartais smurtinius gatvių protestus. Nauji protestai planuojami šią savaitę.

Iki šiol profesinės sąjungos ir studentų grupės blokavo kelius ir barikadavo mokyklas, esančias Nanto ir Reno miestuose.

Pokyčiai palengvins darbdaviams įdarbinimo ir atleidimo procedūras, bet oponentai baiminasi, kad reformos suteiks darbdaviams galimybę nepaisyti darbuotojų teisių į darbo užmokestį, viršvalandžius ir pertraukas. Vyriausybė įrodinėja, kad norint sukurti darbo vietų, reikia, kad darbo rinka taptų lankstesnė.

Susidūrus su pasipriešinimu siūlomoms darbo reformoms, prezidentas F. Olandas nusprendė įstatymą priimti be parlamento sutikimo, pasinaudojus specialiais vykdomaisiais įgaliojimais. Per neeilinį kabineto posėdį pritaikytas retai naudojamas Prancūzijos konstitucijos 49.3 straipsnis, leidžiantis vyriausybei apeiti parlamentą. Šia taktika anksčiau per prezidento F. Olando valdymo laikotarpį pasinaudota tik kartą, kad būtų įvestos ginčytinos ekonominės reformos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)