Antruoju ir galutiniu svarstymu įstatymui pritarė 331 deputatas prieš 225.

"Po 136 valandas ir 46 minutes trukusių debatų parlamentas pritarė įstatymui, leidžiančiam tos pačios lyties poroms tuoktis", - pranešė Asamblėjos pirmininkas socialistas Claude'as Bartolone.

Teisingumo ministrė Christiane Taubira pasveikino tokį sprendimą ir pavadino tai "istorine" akimirka Prancūzijos istorijoje.

"Jis suteikia naujas teises, tvirtai stoja prieš diskriminavimą ir įrodo, kad mūsų šalis gerbia santuokos institutą", - sakoma jos pareiškime po balsavimo.

"Šis įstatymas... apšviečia daugelio mūsų piliečių, neturėjusių šių teisių, horizontus", - pridūrė C.Taubira.

Įstatymas, kuriuo gėjų ir lesbiečių poroms taip pat bus leista įsivaikinti, įstatymu taps tik pasirašytas prezidento Francois Hollande'o; be to jį dar galima apskųsti Konstitucinei Tarybai.

Netrukus po balsavimo dešiniųjų partijų parlamentarai pareiškė jau pateikę teisinį protestą šiai Tarybai.

Prireiks bent mėnesio, kad Taryba priimtų kokį nors sprendimą, tad šio įstatymo priešininkai tikisi dar paspausti F.Hollande'ą, kuris lig šiol pritarė įstatymui, kad atsisakytų pasirašyti jį.

Taip yra buvę anksčiau. Buvęs prezidentas Jacques'as Chiracas 2006-aisiais, susidūręs su visuomenės priešiškumu, atidėjo į šalį nepopuliarų užimtumo įstatymą.