„Šiandien mes su ministru kalbėjomės tiek Ukrainos klausimais, tiek Jungtinės Karalystės likimo Europos Sąjungoje. Mes norime, kad ji liktų Europos Sąjungoje ir mes dar aptarsime tuos klausimus šiandien vakare. Mūsų bendradarbiavimas ir mūsų siekis išvien yra tikrai svarbus“, - bendroje spaudos konferencijoje su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi sakė H. Desiras.

Lietuvos diplomatijos vadovas kalbėjo, kad pastarosiomis dienomis visų dėmesys buvo nukreiptas į Jungtinės Karalystės pastangas išsiderėti geresnes pozicijas Bendrijoje, tačiau, nepaisant to, L. Linkevičius taip pat išreiškė viltį, kad Didžioji Britanija liks ES nare.

„Kartu labai tikime ir viliamės, kad Jungtinė Karalystė liks Europos Sąjungos nare“, - sakė L. Linkevičius.

ELTA primena, kad britai birželio 23 dieną balsuos dėl to, ar jų šalis turi likti ES, ar ne. Britų premjerui Davidui Cameronui praėjusią savaitę pavyko susitarti su ES dėl reformų, todėl jis agituos gyventojus balsuoti už pasilikimą. Įtakos rinkėjams gali turėti ir įmonių nuomonė, nes britai nerimauja, kaip referendumo rezultatai atsilieps jų darbo vietoms.