Šeši patyrę slidininkai, kurių amžius buvo 50–70 metų, šeštadienį leidosi į žygį slidėmis kalnagūbryje, stūksančiame abipus Prancūzijos ir Italijos sienos, tačiau buvo palaidoti jų sukeltos sniego griūties, nurodė Aukštutinių Alpių regiono administracija.

Trijų aukų palaikai buvo rasti paryčiais lavinos paveiktos teritorijos apatinėje dalyje nedideliame slėnyje 2,5 km aukštyje, bet paskui gelbėjimo darbai įstrigo dėl blogų orų.

Vėliau 18 gelbėtojų, pasitelkę sraigtasparnį ir specialiai dresuotus šunis, rado likusius tris slidininkus.

„Kitų trijų aukų kūnai taip pat buvo rasti griūties vietoje“, – kalnų policijos kapitonė Sarah Chelpi sakė naujienų agentūrai AFP.

Prancūzijoje, į kurios slidinėjimo kurortus atvyksta žiemos pramogų mėgėjų iš viso pasaulio, lavinos kasmet nusineša apie 30 žmonių gyvybių.

Kaip praneša Sniego ir lavinų tyrimų asociacija, nuo 2014–2015 metų žiemos sezono pradžios sniego griūtys pareikalavo jau 11 žmonių gyvybių.

Žiemos sporto mėgėjams ši savaitė buvo itin skaudi.

Ketvirtadienį du slidininkai – 51 ir 60 metų amžiaus – buvo rasti negyvi po to, kai lavina juos nubloškė Ekreno kalnagūbryje.

Tuo tarpu penktadienį 46 metų moteris žuvo per sniego griūtį Savojos regione prie Prancūzijos ir Italijos sienos, o vienas britas slidininkas užsimušė, kai pametė slidę leisdamasi nuo Monblano kalno šlaito.