Prezidentas F. Hollande‘as įspėjo, jog netoleruos ceremonijos trikdžių.

Naujas įstatymas sulaukė įvairių reakcijų, kilo aršių protestų.

Katalikų bažnyčia, konservatyvi opozicija ir visi, pasisakantieji prieš homoseksualų santuokas, tvirtina, kad įstatymas kenkia esminei visuomenės kūrimo sampratai.

Monpeljė meras socialistas paskelbė vyrų porą sutuoktiniais 15.30 val. (16.30 val. Lietuvos laiku).

Kovotojas už homoseksualų teises V. Austinas (40 m.) susipažino su B. Boileau (30 m.) 2006 m.

Į sutuoktuves jie pakvietė 600 svečių. Ceremonijai akreditavosi 150 žurnalistų. Kad ceremonija vyktų sklandžiai, buvo sutelktos gausios policijos pajėgos.

Praėjusį sekmadienį 150 tūkst. asmenų Paryžiaus gatvėse protestavo prieš gegužės 18 d. prezidento pasirašytą įstatymą, įteisinantį tos pačios lyties asmenų santuokas.

Prancūzijos Konstitucinė taryba priėmė nutarimą, kad tos pačios lyties asmenų santuokos neprieštarauja jokioms konstitucinėms nuostatoms ir nepažeidžia žmonių teisių, laisvių bei nacionalinio suverenumo.

Neaišku, kaip viskas klostysis toliau, juo labiau, kad mažose bendruomenėse toli gražu ne visi valstybės pareigūnai palankiai nusiteikę homoseksualų santuokų atžvilgiu ir gali tiesiog atsisakyti juos sutuokti.

Prieš prezidento rinkimus (vykusius beveik prieš metus) F. Hollande ir jo valdančiosios socialistų partijos viena pagrindinių užsibrėžtų užduočių buvo legalizuoti gėjų santuokas.

Apklausos rodo, kad homoseksualų santuokoms pritaria apie 55–60 proc. prancūzų, 50 proc. pritaria tam, kad homoseksualų poros įsivaikintų vaikus.

Balandį tos pačios lyties asmenų santuokas legalizavo Naujoji Zelandija. Prancūzija – 14-oji šalis, įteisinusi homoseksualų santuokas.

Šiuo metu tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimas svarstomas Jungtinės Karalystės parlamente.