Pavargusi, kad jai tenka griežti tik antruoju smuiku po savo vyro meilužės, 41 metų moteris, keturių vaikų motina, pranešė apie bombos pavojų Ženevos oro uoste, kad sutrukdytų tam „pirmajam smuikui“ išvykti atostogų, penktadienį sakė prokurorai.

Po antradienį jos pateikto melagingo pranešimo oro uostas „milžiniška kaina“ ėmėsi „didžiulės saugumo operacijos“, kuri apėmė visišką terminalo evakuaciją, pakartotinį 13 tūkst. keleivių patikrinimą ir 20 papildomų apsaugininkų dislokavimą.

Kilus chaosui, vėlavo keli skrydžiai.

Šveicarų pareigūnai melagingo pranešimo autorę susekė Prancūzijos mieste Ansi, kur ji gyvena, mažiau nei už valandos kelio automobiliu nuo Ženevos oro uosto.

Moterį, kurios vardas neskelbiamas, Ansi teismas nuteisė šešis mėnesius kalėti ir už grotų ji turės praleisti mažiausiai tris iš jų.

„Čia turime atvejį įžeistos moters, esančios santuokoje 22-eji metai, iš nusivylimo pagrasinusios bomba“, – laikraščiui „Le Dauphine Libere“ sakė jos advokatė Tiphaine Barone. Toji moteris apgailestauja dėl savo veiksmų, pridūrė advokatė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją