Sulaikytas vienas vyras. „Le Parisien“ praneša, kad dar vienas spėjo pasprukti.

Policija dalyvavo vieno „sandorio“ stebėjimo operacijoje.

„The Telegraph“ skelbia, kad kol kas nėra jokių ženklų, kad šis įvykis turėtų sąsajų su terorizmu, bet po teroristinių aktų Paryžiuje Prancūzija paragino pažaboti nelegalią prekybą ginklais.

Skelbiama, kad reido metu vienas užpuolikas išsitraukė šautuvą M16 ir pradėjo šaudyti į muitinės pareigūnus.

Vienas muitininkas žuvo, o antrasis buvo rimtai sužeistas.

Vienas policijos šaltinis BFM TV sakė, kad vėliau šaudytojas buvo sulaikytas, tačiau kitam vyrui pavyko pasprukti.

Policija aptvėrė įvykio vietą, vyksta tyrimas, gyventojams patariama neiti į lauką.

Po Paryžiaus teroristinių atakų lapkričio 13 dieną Prancūzijos policija visoje šalyje surengė šimtus reidų. Daugelis jų buvo nukreipti prieš ginklų kontrabandininkus.

Po teroro išpuolių Paryžiuje policija atliko 300 kratų, pranešė policijos vadovas

Prancūzijos saugumo pajėgos po lapkričio 13 dienos džihadistų išpuolių atliko beveik 300 kratų Paryžiaus rajone, pranešė sostinės policijos viršininkas Michelis Cadot.

Iš viso buvo atliktos 298 kratos, pareiškė M.Cadot.

Jis pridūrė, kad visame šalies Paryžiaus rajone buvo dislokuota 10 200 policijos pareigūnų ir 6 400 karių, ypatingą dėmesį skiriant stotims, oro uostams, didelėms visuomeninėms erdvėms, vyriausybės pastatams, kultūros objektams, žiniasklaidos kompanijoms ir ligoninėms.

„Grėsmės lygis ir toliau išlieka pakeltas“, – sakė policijos viršininkas.

„Internete mes pastebime nemažai „Daesh“ („Islamo valstybės“) grupuotės paskelbtų žinučių, kuriose taikinys akivaizdžiai yra Prancūzija“, – kalbėjo pareigūnas.

Jis taip pat sakė, kad užregistruoti keli rasistinio ir antiislamistinio pobūdžio išpuoliai, tačiau iš esmės M.Cadot pasidžiaugė „atsakinga“ Prancūzijos visuomenės reakcija.

Dėl pakelto pavojaus lygio mokiniai negalės dalyvauti JT klimato kaitos konferencijoje, kuri kitą savaitę prasideda Paryžiaus priemiestyje, pridūrė M.Cadot.