Šalies prezidentas Francois Hollande nedelsdamas išsiuntė švietimo ministrą Benoit Hamoną į tą mokyklą pasirūpinti vyriausybės atsaku į tragediją.

Po šio įvykio, kurį švietimo ministras B.Hamonas paavadino „pasibaisėtinu“, 47-erių užpuolikė paspruko į savo namus, bet greitai buvo sulaikyta policijos.

„Visos valstybės tarnybos bus mobilizuotos pasirūpinti vaikais ir darbuotojais, kurie matė šią siaubingą tragediją“, – sakoma H. Hollande pareiškime.

34 metų mokytoja buvo užpulta apie 9 val. ryto vietos (10 val. Lietuvos) laiku, kai Edouardo Herrioto pradinėje mokykloje prasidėjo paskutinės mokslo metų dienos dienos pamokos. Šią mokyklą lanko 284 mokiniai nuo trejų iki 11 metų amžiaus.

Pasak pareigūnų, motina pasirodė klasėje laikanti rankoje peilį, kuriuo dūrė mokytojai Fabienne Terral-Calmes, dviejų mergyčių motinai, siaubo apimtų vaikų akivaizdoje.

Mokytoja mirė nusikaltimo vietoje, nors ir buvo teikta greitoji medikų pagalba.

Užpuolikės dukrelė buvo priimta į šią mokyklą prieš pusantro mėnesio, sakė pareigūnai, bet nežinoma, ar mergaitė buvo klasėje išpuolio metu.

„Pasibaisėtinas aktas, žmogžudystė, mokytojos nužudymas jos klasėje priešais mokinius, moters ... , kuri regis kenčia nuo žymių psichinių problemų“, – kalbėjo į Albi atvykęs ministras B. Hamonas.

„Noriu atiduoti pagarbą velionei Fabienne Terral-Calmes. Ji buvo 34-erių, mokytoja, dviejų mažų mergaičių, Romane ir Adele mama“, – kalbėjo jis.

„Jos neteko savo mamos, o nacionalinė švietimo sistema – puikios mokytojos“, – pridūrė B. Hamonas.

Vietinės tėvų asociacijos vadovė Sandrine Soliman sakė kalbėjusi su mokyklos žmonėmis, anot kurių, „nebuvo kokios nors ypatingos problemos tarp mokytojos ir tos moters“.

Lankydamasis mokykloje švietimo ministras B. Hamonas pažymėjo, kad dar reikia daugiau padaryti mokykloms ir mokytojams apsaugoti.

„Žinoma, tai tik paskiras atvejis..., bet mes turime dirbti, kad užtikrintume, jog ateityje mokyklos būtų geriau apsaugotos“, – sakė jis.

„Ši tragedija patvirtina, kad reikia kovoti su smurtu mokyklose ir aplink jas, saugoti mokyklas, mokytojus ir moksleivius“, – pažymėjo ministras.

Prancūzijos prezidentas F. Hollande pasiūlė vyriausybės paramą nukentėjusiems.

Incidentas įvyko Prancūzijoje kilus susirūpinimui dėl tėvų išpuolių prieš mokytojus. Balandį paskelbtos tyrimo išvados rodo, kad beveik pusę pradinių mokyklų direktorių žodžiu ar fiziškai buvo užpuolę mokinių tėvai.